TURNIR 16 NAJBOLJIH

DJEČACI ISTRE 1961 OSVOJILI "LIGU PRVAKA ZA MLADE"! Bolji su od Hajduka, Rijeke, Gorice, Osijeka...!

Uz momčadski naslov, u Pulu su puleni trenera Igora Krajnca donijeli i pojedinačne nagrade, jer Rio Joka proglašen je za najboljeg igrača turnira, a Josip Kai Hrestak bio je najbolji strijelac turnira

| Autor: Goran ROJNIĆ
Dječaci Istre 1961/Najbolji strijelac Josip Kai Hrestak i najbolji igrač turnira Rio Joka

Dječaci Istre 1961/Najbolji strijelac Josip Kai Hrestak i najbolji igrač turnira Rio Joka


Momčad Istre 1961 do 11 godine (U-11) pobjednik je neslužbenog prvenstva Hrvatske u svom uzrastu. Mladi Puljani u Zagrebu su suvereno osvojili turnir Champions Trophy Hrvatska, na kojem je sudjelovalo 16 najboljih klubova države i zagrebačkog prstena, a uz momčadski naslov u Pulu su puleni trenera Igora Krajnca donijeli i pojedinačne nagrade jer Rio Joka proglašen je za najboljeg igrača turnira, a Josip Kai Hrestak bio je najbolji strijelac turnira.

foto

Rio Joka najbolji je igrač turnira

Mladi Puljani plasirali su se u četvrtfinale nakon suverenog osvajanje skupine D, gdje su ostvarili tri pobjede protiv Kustošije (2:0), Šibenika (1:0) i Osijeka (2:1). Potom su puleni Igora Krajnca u četvrtfinalu s 2:0 (Hrestak, Joka) bili bolji od vršnjaka Gorice, da bi u polufinalu s 2:1 slavili protiv Rijeke, uz oba pulska pogotka Hrestaka. U finalu su ih čekali splitski "bili" ali na najvišoj stepenici pobjedničkog postolja bilo je mjesta samo za jednu momčad, a ona je nosila zeleno-žute boje. Mladi su Puljani slavili 1:0 pogotkom Joke i tako zasluženo osvojili ovaj turnir u Zagrebu.

foto

Josip Kai Hrestak bio je najbolji strijelac

Turnir je odigran u subotu na terenima nogometnog kluba NK Brezovica, uz suđenje prvoligaških sudaca zagrebačkog saveza. Champions Trophy turnir i cijelo natjecanje popularno se zove "Liga prvaka za mlade" zbog jačine završnog turnira, na kojem nastupaju najbolji nogometni klubovi Europe i svijeta. Prve tri momčadi s hrvatskog turnira ostvarile su plasman na regionalno "Euro-Finale" koje se igra u Bosni i Hercegovini s najjačim ekipama iz zemalja bivše Jugoslavije. Na "Euro-Finalu" koja se igra krajem kolovoza, mladi će Puljani u jakoj konkurenciji tražiti jedno od prva dva mjesta za odlazak na završni finalni turnir "Svjetsko finale" koji se igra u Beču i na kojem sudjeluje 96 najboljih momčadi Europe u uzrastu U-11.

foto

Njihovo vrijeme tek dolazi - dječaci (U-11) NK Istre 1961

Puljani su nastupili u sastavu: Rio Joka, Endi Veljačić, Josip Kai Hrestak, Ivano Maksić, Oleg Šarić, Lukas Ravlić, Damjan Prodan, Petar Zohil, Niko Vidajić, Matej Jadreško, Luka Cetina, David Smoković, Tin Kanajet, Diego Giachin Rakić, Marin Bastai Deni Marković te treneri Igor Krajnc i Saša Peršić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter


Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom