REGIONALNI DERBI

Darko Raić Sudar slavio je protiv Rijeke kao kapetan i kao trener pulskog prvoligaša SENZACIJA U ZNAKU BROJA 12

| Autor: Ivica CEROVAC
Bilo je i razloga za zadovoljstvo u derbijima - Darko Raić Sudar u trenerskoj ulozi Danilo MEMEDOVIĆ

Oba puta bila su to velika iznenađenja, jer smo na Verudi 2005. godine igrali protiv pobjednika Hrvatskog kupa, a usto je u toj sezoni Rijeka obranila taj naslov, dok je na "Drosinu" 2017. godine stigla s dvostrukom krunom te je u oba navrata imala stvarno kvalitetnu momčad, prisjetio se Darko Raić Sudar

Nogometaši Istre 1961 i Rijeke dosad su se 42 puta sučelili u borbi za prvoligaške bodove. "Zeleno-žutima" međusobni omjer nikako ne ide na ruku, jer su tek četiri puta slavili u "derbiju della Učka", 12 puta stigli su do boda, a čak u 26 navrata pognutih glava napustili travnjak. Sve četiri pobjede upisane su u Puli i tek se trojica igrača mogu pohvaliti s po dvije, a to su Mislav Anđelković, Goran Roce i Asim Šehić, koji je u svoja dva trijumfa ugradio i tri pogotka. Ovom društvu trebamo pridodati i Darka Raića Sudara, koji je također dvaput slavio protiv Rijeke, ali u različitim ulogama. Prvu pobjedu ostvario je 22. listopada 2005. godine u 12. prvenstvenom kolu kao kapetan tadašnje Pule Staro Češko, dok je do druge stigao 14. listopada 2017. godine, također u 12. kolu, kao trener Istre 1961.

- Oba puta bila su to velika iznenađenja, jer smo na Verudi 2005. godine igrali protiv pobjednika Hrvatskog kupa, a usto je u toj sezoni Rijeka obranila taj naslov, dok je na "Drosinu" 2017. godine stigla s dvostrukom krunom te je u oba navrata imala stvarno kvalitetnu momčad, prisjetio se Darko Raić Sudar. - Na toj prvoj utakmici branio im je bivši srpski reprezentativac Žilić, bio je tu Knežević koji je poslije igrao za Juventus, pa Vugrinec, Krpan, Ahmad Sharbini, Tadić, Linić, Rendulić, Zekić… Sve od reda odlični igrači, ali ni mi nismo bili loši. Iveša na golu, Radas i Manuel Pamić na bokovima, Starčević i Iftić stoperi, Jurić i ja zadnji vezni, Rivić ispred nas polušpica, Jerneić i Ramadani krila te Šehić u vršku napada. Dosta je novih igrača stiglo tog ljeta i trebalo je vremena da neke stvari sjednu na svoje mjesto, ali na kraju se stvorila fino izbalansirana momčad sastavljena od iskusnih igrača i mladih dečki koji su puno obećavali te nam je malo nedostajalo da uđemo u Ligu za prvaka.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater