MALI NOGOMET

DANAS IZVLAČENJE PAROVA ZA 32. IZDANJE "ULICE": U glavnom turniru 78 ekipa, u veteranskom 16

| Autor: Ivica CEROVAC
Ilustracija (Snimio Neven Lazarević)

Ilustracija (Snimio Neven Lazarević)


Danas će se u 19 sati, u Sport cafeu unutar Doma sportova "Mate Parlov", obaviti izvlačenja parova za 32. izdanje malonogometnog turnira "Moja ulica, moja ekipa 2021".

Kada je pulski turnir prije mjesec dana najavljen u Komunalnoj palači, predstavnici organizatora Futsal Pule su istaknuli kako im je najvažnije da se "Ulica" nastavi nakon godinu dana pauze, ali da su svjesni kako će, zbog koronavirusa i svega što on povlači za sobom, broj sudionika teško biti na nivou na koji smo navikli.

U nekakvim neslužbenim prognozama, govorilo se kako bi i polovica prijavljenih ekipa u odnosu na posljednja izdanja turnira bila zadovoljavajuća, no odaziv je iznenadio i one najoptimističnije.

Nakon što je "Ulica" 2004. nakon 12 godina stanke opet zaživjela, nije se trebalo puni čekati da se probije "magična granica" od 100 prijavljenih ekipa. Ona je dostignuta već 2007. godine, pet godina kasnije postavljen je rekord od 134 ekipe u bubnju, da bi posljednji put troznamenkasti broj sudionika turnir okupio 2015. godine, kad je na njemu nastupilo 113 ekipa.

Uslijedila su četiri izdanja s nešto manjim, ali i dalje respektabilnim brojkama od 95, 90, 85 i 89 ekipa, a na tom nivou bi, kako stvari stoje, mogla biti i ovogodišnja "Ulica". Naime, trenutačno se u bubnju nalazi 78 ekipa, a poznavajući ovdašnji "lako ćemo" mentalitet, sumnjamo da se neće ponoviti uobičajena slika iz prošlosti, kad su neposredno pred izvlačenje organizatori zaprimili još neke prijave.

Uz glavni, igrat će se i peto izdanje veteranskog turnira na kojem pravo nastupa imaju igrači stariji od 38 godina. Prijašnja izdanja okupila su 26, 21, 20 i 22 ekipe, a za ovo ih je zasad prijavljeno 16, pa bi i tu brojke mogle biti na razini onih predpandemijskih. Ova dva turnira započet će 13. prosinca, dok će dva dana ranije krenuti "Mini ulica" na kojoj će u obje dobne kategorije, U-11 i U-15, nastupiti po 24 ekipe.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater