Izvršni odbor NSŽI-ja

ČEKA SE UBLAŽAVANJE MJERA: Županijske lige na čekanju do nove odluke nacionalnog Stožera

| Autor: Boris VIDULIN
Detalj s jesenskog derbija Vrsara i Banjola, prvo i drugoplasirane momčadi Prve ŽNL (Snimio: Milivoj Mijošek)

Detalj s jesenskog derbija Vrsara i Banjola, prvo i drugoplasirane momčadi Prve ŽNL (Snimio: Milivoj Mijošek)


Jedanaesti put u ovom sazivu, zasjedao je Izvršni odbor Nogometnog saveza Istarske županije. Na dnevnom redu bilo je sedam točaka, a prve tri - o zadnjoj sjednici IO-a, izvještaju o radu i financijskom izvještaju Saveze, jednoglasno su prihvaćene. Nastavno na financijski "statusu" Saveza, koji je unatoč otežanim uvjetima rada i više nego stabilan, Marinko Brgić je predložio da se klubovima pokuša pomoći na način da se oslobodi troškova koji mogu proizaći iz natjecanja proljetnog djela sezone.

Nije precizirano koji bi to bili troškovi, ali je intencija da se klubovi financijski rasterete, što su podržali svi članovi IO-a, pod uvjetom da iz HNS-a stigne obećana uplata od 192 tisuće kuna.

Četvrta točka bio je prijedlog izmjena kalendara natjecanja NSŽI-ja koji još nije posve definiran. Trenutno su na snazi epidemiološke mjere koje do 28. veljače ne dozvoljavaju natjecanje na razini NSŽI-ja, no postoji mogućnost da se one ipak ublaže i da budu na snazi do 23. ili u najgorem slučaju do 27. veljače.

Ukoliko dođe do ublažavanje mjera, a to će se znati u ponedjeljak, onda bi se prvenstvo u seniorskim ligama nastavilo u nedjelju 28. veljače, kada bi se igrale zaostale utakmice. Sedam dana kasnije, 7. ožujka, na rasporedu bi bilo posljednje kolo jesenskog djela prvenstva, a 14. ožujka bi počeo "pravi" proljetni dio.

Ukoliko se do kraja veljače ne bude smjelo igrati, tada će prvenstvo biti nastavljeno 6. i 7. ožujka kada će na programu biti posljednjo kolo jesenskog dijela, a sve zaostale utakmice igrale bi se tijekom tjedna. Neovisno o početku prvenstva, početak natjecanja u Kupu NSŽI-ja predviđeno je 14. travnja.

Budući da se posljednja dva kola po propozicijama moraju odigrati u isto vrijeme, zbog manjka sudaca donesena je odluka da se sve utakmice zadnja dva kola u Prvoj ŽNL igraju u subotu, a Druga ŽNL u nedjelju. Isto tako, HNS je promijenio pravilo o mogućoj odgodi utakmice zbog igrača zaraženih koronavirusom, ili njihove samoizolacije. Ubuduće će na utakmicama pod ingerencijom NSŽI-ja odgoda biti moguća samo ako klub ima najmanje tri zaražena igrača, a to mora dokazati PCR testom.

 

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini