TREĆA HNL

BUJE IMENOVALE NOVOG TRENERA: Boris Fornažar preuzeo "zelene"

| Autor: Boris VIDULIN
DO OSTANKA S NOVIM TRENEROM - Enis Šoškić (Snimio Milivoj Mijošek)

DO OSTANKA S NOVIM TRENEROM - Enis Šoškić (Snimio Milivoj Mijošek)


Tek tri dana nakon što je Dalibor Višković, nakon 169 službenih utakmica, baš na dan svog 45. rođendana napustio klupu Buja, iz kluba su se oglasili priopćenjem o novom treneru "zelenih". To je, sada i službeno nakon što je jučer potvrđen od strane IO-a, Boris Fornažar. Za mnoge je to iznenađenje s obzirom na to da nije bio aktivan u seniorskom nogometu dugi niz sezona, no u Bujama vjeruju da to neće biti otežavajuća okolnost. Bitnije im je da je novi trener iskusan i da poznaje prilike u Trećoj HNL zapad.

Opet u nogometu

Borisa Fornažara je poziv iznenadio.

- Naravno da sam ugodno iznenađen pozivom iz Buja, ali mi je drago da su me se sjetili. Ja sam s Paolom Barbom u Izvršnom odboru NSŽI-ja, puno smo puta pričali o svemu, nogomet je ionako glavna tema, ali nikad se nismo dotaknuli trenerskog mjesta ili bilo čega u tom smislu. Kada je Višković odlučio otići, prilično iznenađujuće, na poziv Barba smo se vrlo brzo dogovorili. Poznato je da sam ja svoj trenerski poziv stavio u svojevrsno mirovanje jer od 2012. godine zbog posla više nisam stigao kvalitetno obavljati obje stvari, a mišljenja sam ako se ne posve posvetiš nečemu, onda nema smisla da se time i baviš. Kako sam se ja bavio ugostiteljstvom na više strana, bilo je nemoguće uz to i uz obitelj ukomponirati i treninge. Od početka pandemije polako sam izašao iz tih ugostiteljskih priča, od prošle godine više uopće nisam dio toga, a za nekoliko mjeseci ću i službeno biti u mirovini i mogu reći da sam spreman ponovo se posvetiti nogometu, rekao je novi trener Buja.

Nikada nije posve ni "izašao" iz nogometa.

- Iako nisam bio aktivan u trenerskom smislu, pratio sam prije svega Pazinku, odlazio sam i na utakmice u Poreč, a nije mi bilo teško otići ni u Buje, tako da znam situaciju u Trećoj HNL zapad. Kako sam sve ove godine i u IO-u NSŽI-ja, nogomet mi je u krvi, nogomet je dio mene i poziv Buja, kluba koji mi je prirastao srcu, došao je u pravo vrijeme jer sam se zaželio treniranja.

Boris Fornažar (Snimio Milivoj Mijošek)

Boris Fornažar (Snimio Milivoj Mijošek)

Upravo Buje imaju posebno mjesto u njegovoj nogometnoj karijeri.

- Ne znam koliko ljudi to zna, kada je u sezoni 1992/1993 Pazinka ušla u Prvu ligu, ja se nisam odlučio biti profesionalac, zbog čega mi je sad malo i žao, pa sam se preselio u Buje gdje sam odigrao svoju posljednju sezonu. Iz tog razloga Buje su mi prirasle srcu i veseli me što se kao trener vraćam upravo u tom klubu.

O momčadi zna gotovo sve.

Problemi u napadu

- Osim što sam gledao neke utakmice, pratim igrače, pratim kako igraju i mogu reći da sam, koliko to mogu biti sa strane, dobro upućen u puno stvari i da neće biti problem da se uklopim. Znam da je ove sezone glavni problem bio odlazak nekolicine iskusnih igrača i definitivno momčadi nedostaje iskustvo. Zbog toga je glavni cilj da izbjegnemo onu posljednju poziciju i vjerujem da je to ostvarivo. Igrači su kroz, primjerice, dvije gostujuće pobjede protiv Grobničana i Uljanika pokazali su da to neiskustvo kroz neke druge stvari mogu nadomjestiti, ali su prisutne velike oscilacije i to moramo korigirati, moramo pronaći neku konstantu, rekao je Boris Fornažar.

U tome će im pomoći jedan plan, ako "upali".

- Prije nego li proanaliziram s upravom igrački kadar i možebitne prinove ili pojačanja koja bi nam bila neophodna u ostvarenju cilja ove sezone, želimo porazgovarati s igračima koji su prošle sezone prestali igrati. Ako između Ivana Brečevića, Diega Valente i Mihajla Bojića barem dvojicu nagovorimo na povratak u kadar prve momčadi, bit će to bolje nego da dovedemo bilo kojeg igrača sa strane. Svi su oni ostali uz klub u raznim ulogama, baš nitko nije napustio Buje pa smatram da se možda sada nešto promijenilo i da bi oni pristali na povratak i u velikoj mjeri osnažili kadar. Mislim da smo na tim pozicijama i najtanji, napad nam je među neefikasnijima u ligi, a jedan iskusan igrač u obrani bi jako dobro došao. Dakle, ovisno o tome što se dogodi s našim bivšim igračima, odlučit ćemo u kojem smjeru djelovati, iako bi ja najradije da to budu baš oni jer su dio kluba i najbolje i najbrže će se uklopiti, rekao je novi trener Buja.

Prozivka već u petak

Novi trener igrače će okupiti već u petak.

- Kako se mijenja trener, smatram da će biti dobro da se u petak upoznamo, da malo popričamo i kažemo si što imamo. U subotu bi međusobno odigrali kako bi dobio malo bolji uvid u kadar, a onda bi u ponedjeljak krenuli raditi po programu. Optimist sam, vjerujem u dečke, vjerujem da se nećemo dovesti u poziciju da u zadnjim kolima strepimo za sudbinu, već da ćemo znatno prije osigurati mirno proljeće, najavio je Boris Fornažar.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini