ISTRA 1961

ABDALLAHI MAHMOUD: Postoji još prostora za napredak, s vremenom BIT ĆU JOŠ BOLJI

| Autor: Ivica CEROVAC
NEDOSTAJAO PULSKOJ KONCEPCIJI - Abdallahi Mahmoud (Snimio Ronald Goršić/ Cropix)

NEDOSTAJAO PULSKOJ KONCEPCIJI - Abdallahi Mahmoud (Snimio Ronald Goršić/ Cropix)


Osam dana nakon najgore, nogometaši Istre 1961 odigrali su najbolju utakmicu u sezoni i svladali Osijek. Nenad Bjelica do ove je nedjelje pet puta kao trener pohodio "Drosinu" i pritom skinuo skalpove petorici svojih kolega na domaćoj klupi (Curra Torresa, Igora Cvitanovića, Ivana Preleca, Fausta Budicina i Danijela Jumića). U šestom dolasku u zeleno-žuto dvorište previsokom se preprekom pokazao Gonzalo Garcia, a urugvajski stručnjak pritom nije odstupio od svoje nogometne filozofije.

Za razliku od prethodnih utakmica, na ovoj se nije samo unedogled kružilo s loptom u širinu ili bi ona svako malo bila vraćena golmanu. Igra je bila puno okomitija i puno se više napadalo prazan prostor. Naravno, teško bi to bilo napraviti da na "Drosinu" nisu stigli igrači koji su u stanju trenerove zamisli sprovesti u djelo i koji su davali ton toj igri te sada samo ostaje žal što oni nisu osvanuli na "Drosini" prije mjesec dana.

Abdallahi Mahmoud je u nedjelju upisao Mauretaniju kao 84. zemlju koja je dala igrača za Prvu HNL i odradio je impresivan debitantski nastup za Istru 1961. Mahmoud je bio igrač koji je nedostajao u Garcijinoj koncepciji, "box-to-box" veznjak koji može primiti loptu na svojoj polovici terena, ali i osjetiti kad je pravi trenutak da napadne prostor na protivničkoj polovici. Brzo, agresivno i s puno osjećaja prolazio je kroz protivničke redove i dolazio u situacije "jedan na jedan" s Ivušićem. Golman Osijeka ga je spriječio u nakani da svoj debi okruni pogotkom, ali usprkos toga, Mahmoud je bio prevaga na ovoj utakmici.

Kod prvog pogotka, koji je stigao nakon Ivušićeva ispucavanja, Bande je na centru agresivno pritisnuo Miloša i natjerao ga da loptu glavom proslijedi za Mahmouda, koji ju je odmah poslao u prostor, a Bande se sjurio pored Škorića i zatresao mrežu. Kod drugog pogotka "agresor" je bio Mahmoud, koji je na domaćoj polovici terena pritisnuo Miloša i ovaj je opet glavom krivo dodao, ovaj put Belji. On je pretrčao 20 metara, odigrao dupli pas s Mahmoudom i kad je mogao zatresti mrežu, odlučio se za nesebičnu asistenciju Miškoviću koji je bio u boljoj poziciji i nakon pet uzastopnih poraza, "zeleno-žuti" su svladali Osijek.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of