druga hnl

Porečki Jadran gostuje kod imenjaka u nastojanjima da pobjegne s dna ljestvice

| Autor: Boris Vidulin
(Arhiva Glasa Istre)

(Arhiva Glasa Istre)


Nakon vrijedne pobjede koja ih je pomaknula sa samog dna ljestvice, nogometaši porečkog Jadrana putuju na najduže gostovanje sezone, u Ploče. Tamo će ih dočekati imenjak Jadran LP koji se nalazi na petom mjestu prvenstvene ljestvice.

Ove godine nisu uvjerljivi kao što je to bilo lani, nisu u samom vrhu, a zanimljivo je da imaju najmanje poraza u ligi, ali i uz Grobničan najviše neriješenih rezultata, njih osam. To ih je vjerojatno koštalo boljeg trenutnog plasmana, no još uvijek ne gube nadu i nisu se odrekli ambicija da se upuste u borbu za sam vrh. Kad bi se i danas u Dalmaciji dogodila još jedna podjela bodova Jadran Poreč ne bi imao ništa protiv, iako su svjesni da za to treba uložiti izniman napor.

Samo tri boda na gostovanju, tri neriješena rezultata i osam golova, ne govori u prilog da su Porečani spremni to učiniti, ali za vjerovati je kako ih je subotnji trobod protiv Trnja psihološki podignuo, a motiva ne nedostaje s obzirom na trenutno stanje na ljestvici.

- Motivirani jesmo, ali to neće biti dovoljno da dođemo do pozitivnog rezultata protiv imenjaka iz Ploča koji na svom terenu jako rijetko gubi bod(ove). Morat ćemo uložiti dodatni trud, biti koncentrirani do samog kraja, greške svesti na minimum i tek onda se možemo nadati nečemu dobrom. Osjetila se razlika na treninzima ovaj tjedan, naravno da nas je podignula druga ovosezonska pobjeda i pomak s posljednjeg mjesta, no iskreno rečeno, još smo uvijek jako daleko od onog što nam je cilj.

Srećom, igrači su posve svjesni situacije i vjerujem da će ići na bolje. Još uvijek se osjeća lagani pritisak, kao da igrači nisu opušteni do kraja, nekako su ukočeni, ali je puno bolje nego što je bilo do prije dva tjedna. Nismo mi, osim protiv Mladosti, niti u prva tri kola bili tako loši, ali nas nije mazio rezultat, a sada nam se to vratilo protiv Trnja, iako bi ja volio da nismo strijepili do samog kraja, da smo pogodili još jednom jer je prilika za to bilo. Sada kad smo donekle posložili obranu i ofenzivni dio momčadi, vrijeme je da proradi i napad te realizira malo veći postotak prilika neko što je to bilo do sada - reći će trener Dalibor Šuran iz Metkovića, gdje će nogometaši Jadrana i dočekati utakmicu.

Na put Porečani nisu krenuli kompletni, osim duže izostalih Franca Corellija, Stefana Ilića i Filipa Rosića, u posljednji tren otpao je i Abdullah Saleh koji ima virozu, dok su svi ostali spremni da potvrde dobar rezultat iz prošlog kola i u Poreč se vrate makar s jednim bodom, što bi u ovim okolnostima bilo poprilično dobro.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter