nk jadran

Porečani totalno "izgubljeni" na gostovanju: Nisu u poziciji da žale i tuguju

| Autor: Boris VIDULIN
(Arhiva Glasa Istre)

(Arhiva Glasa Istre)


Nogometašima Jadrana nije do priče, iz sasvim razumljivih razloga najradije bi zaboravili subotnju utakmicu u Ždralovima i okrenuli se novim izazovima koji su pred njima, Što suvislo i reći nakon poraza 5:0 od Mladosti, kako opravdati pogodak u petnaestoj sekundi igre i totalnu zbunjenost početkom susreta na gostovanju. Jedan od iskusnijih igrača u redovima porečke momčadi, Nikola Gavrić, pokušao je obrazložiti što se to dogodilo.

"Ubijeni"

- Jedna velika neopreznost koštala nas je gola u prvim sekundama, a taj je pogodak nosio još toliko negativnog. Sve što dogovoriš prije utakmice od tog trenutka više ne vrijedi, sva priprema susreta postaje beznačajna, emocionalno te tako rano primljen pogodak "ubije" i psihološki unazadi…Kreneš u susret s golom zaostatka, pokušavaš to nadoknaditi pa se otvoriš, srljaš bez razloga pa činiš krive poteze u utakmici, koje inače ne bi uradio, i naravno da na kraju dođe rezultat koji je katastrofalan - rekao je Gavrić.

Kako je upravo on igrač u zadnjoj liniji, bio je najbliži jednom od najbržih pogodaka u SuperSport Drugoj ligi.

- Izveli su početni udarac, poslali dubinsku loptu na stranu iza naši leđa, iskusni Nikola Marić je shvatio da mi stojimo krivo u tom trenutku na startu utakmice, pritajio se, mi smo ostali postavljeni široko i nismo pokrili tu stranu i dogodio se pogodak. Dakle, dva pasa domaće momčadi, dubinska lopta i gol za 1:0. Totalno neoprezno od nas - opisuje nesvakidašnju situaciju porečki obrambeni igrač.

I da se tako brzi pogodak nije dogodio, teško je porečkoj momčadi bilo očekivati bodove protiv Mladost Ždralovi, kluba koji je pri samom vrhu ljestvice SuperSport drugoligaške karavane.

Reset

- Uvijek se nadaš, pokazali smo u kup susretu prošle sezone da možemo igrati s njima, ali moramo biti sto posto koncentrirani u utakmici i greške svesti na najveći mogući minimum. Onda se imamo pravo nadati nečemu. To protekle subote nije bio slučaj. Mladost je trenutno sam vrh lige, momčad s kvalitetnim pojedincima ukomponirani u pravu cjelinu i čine razliku između nas trenutno.

Vremena za velike analize nema nakon visokog poraza, porečki Jadran se nalazi u takvoj situaciji, posljednji na ljestvici, da poraz treba što prije zaboraviti.

- Valja se resetirati, doslovno zaboraviti subotnju utakmicu, izvući pouke i krenuti dalje. Nemamo vremena, a i nismo u poziciji da žalimo i tugujemo. Subota donosi novu priliku za bodove, u Poreč nam dolazi Trnje. Kako su oni dio donjeg dijela ljestvice pobjedom smo ponovo "u igri". Osvajanjem troboda u subotu ponovo bi nam porasle akcije i uspijemo li u tome sve će biti puno vedrije nego što to trenutno izgleda - optimistično je zaključio Nikola Gavrić.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter