porečki drugoligaš

Remizirali u Sigetu: Jadran žali za dva izgubljena boda

| Autor: Boris VIDULIN
Mate Ivetić (Snimio Milivoj Mijošek/Glas Istre)

Mate Ivetić (Snimio Milivoj Mijošek/Glas Istre)


Susret 16. kola Druge NL: Hrvatski dragovoljac - Jadran 1:1 (0:1). ŠNC Stjepan Spajić. Gledatelja 150. Sudac: Ivan Šantić (Kastav). Pomoćnici: Mušković (Kastav), Krmak (Zagreb). StrijelcI: 0:1 Ivetić (44’), 1:1 Perić (67’).

Žuti kartoni: Kozina, BIčanić, Večerić, MIlović, Perić (Hrv. dragovoljac), Glavan (Jadran).

H. DRAGOVOLJAC: Jagatić, Franić, Čengić (od 46. Perić), Kupsjak (od 46. Bosiljevac), Vukelić (od 40. Tabak), Kozina, Bičanić (od 63. Milović), Opačić (od 79. Kegelj), Marinčić, Večerić, Smojvir.

JADRAN: Bulat, Šverko (od 83. Al Tharwan), Corelli, Ramić (od 20. Stošić), Glavan, Lepinjica, Sumić, Gavrić, Bernobić, Radman, Ivetić (od 88. Kamga).

Nisu nogometaši Jadrana otvorili drugi dio sezone onako kako su željeli, uspjeli su zadržati tek bod, što i ne treba izgledati tako loše, no kada se zna da su bili bliže pobjedi, onda žal ostaje. Poveli su minutu prije isteka prvog dijela kada se Mate Ivetić sjurio po lijevoj strani sam između trojice obrambenih igrača, namjestio si loptu na desnu nogu te s 14 metara pogodio bliži gornji kut nemoćnog vratara. Prije toga, istom je igraču poništen pogodak već u trećoj minuti zbog zaleđa, a jednom je njegov udarac s vrha kaznenog prostora završio iznad vratnice. Osim njega, u jednoj prilici je bio i Stefan Stošić koji je zamijenio ozlijeđenog Ramića, u pitanju je ozljeda ramena, ali je i on bio neprecizan. Domaćin je prijetio samo jednom nakon greške Corellia, kao igrača posljednje linije, ali je udarac završio u bloku.

U nastavku je ponovo Stošić bio neprecizan glavom iz blizine, a Lepinjica iz slobodnog udarca i onda u jednom od rijetkih ulazaka u kazneni prostor Jadrana, »crni« su izjednačili. Dogodilo se to nakon udarca iz kuta. Domaćini su pomalo oklijevali »očistiti« loptu pred svojim golom, što je u gužvi znalački iskoristio najbolji strijelac domaćih i iz blizine gurnuo loptu u mrežu. Do kraja susreta više nije bilo prilika, težak teren nije dozvoljavao suvislu igru, pa je ostalo 1:1, a gosti itekako mogu žaliti za još dva boda.

- Nikad bliže nismo bili pobjedi na gostovanju i iskreno žalim što smo odigrali samo neriješeno jer je ovo bila velika prilika za tri boda koja bi nas konačno izdignula s posljednjeg mjesta. Igrači su dali sve od sebe, trudili su se i nemam zamjerke te se nadam da Irfan Ramić, koji je u bolnici, nije teže ozlijeđen - rekao je nakon susreta trener Jadrana Dalibor Šuran.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter