FUTSAL

Pred Puljanima je "final eight" Kupa Hrvatske koji su lani osvojili. Manolo Bilić: Teže je obraniti naslov nego ga osvojiti

| Autor: Ivica Cerovac
PULJANI ŽELE OPET DO KRAJA - Manolo Bilić (Snimio: Milivoj Mijošek/Glas Istre)

PULJANI ŽELE OPET DO KRAJA - Manolo Bilić (Snimio: Milivoj Mijošek/Glas Istre)


Pobjednički post Stanoinvest Futsal Pule protegnuo se na 40 dana, od 19. siječnja kad je posljednji trobod osvojen na gostovanju kod Squarea. Poslije ogleda u Dubrovniku posjetili su Puljani Vrgorac i Makarsku odakle su se kući vratili praznih ruku, dok su na tri domaća ogleda upisali tri remija i svaki put promovirali protivničkog vratara u prvo ime susreta.

- Odlično radimo na treninzima i kad dođe utakmica niti na njoj ne izgledamo loše, ali problem leži u tome što svoje stopostotne šanse ne realiziramo, a s druge nam strane protivnici iz tri prilike zabiju dva pogotka - konstatirao je Manolo Bilić.

Podići raspoloženje

- Sve napravimo dobro do gostujućih šest-sedam metara, a onda izostane završni udarac. Umjesto da okončamo akciju krenemo »filozofirati« i nepotrebno zakompliciramo situaciju, nakon čega nam na drugoj strani protivnici jednostavno stignu do vodstva i potom se moramo mučiti ne bi li se vratili u utakmicu. Bilo je tako i u posljednjem kolu protiv Crnice, koja nam je postavila obranu na centru i nije je bilo lako probiti. Uspjeli smo nekako nakon dva njihova vodstva zabiti za 3:2, ali onda smo nesretno primili treći pogodak i šanse koje smo potom stvorili nismo uspjeli iskoristiti. Očito je tako moralo biti, no vjerujem da ćemo ovu malu rezultatsku krizu u kojoj smo se našli prebroditi do play-offa, najvažnijeg dijela sezone.

Prije završnice prvenstva, pred Puljanima je »final eight« Hrvatskog kupa koji će se ovog vikenda održati u Dubrovniku, gradu u kojem su upisali svoju posljednju pobjedu u 2024. godini. Put juga Dalmacije Puljani neće otputovati u optimalnom raspoloženju, jer su nakon posljednjeg remija morali prepustiti svoju lidersku poziciju, no obrana naslova pobjednika Kupa osvojenog lani u Zagrebu, zacijelo bi im popravila »krvnu sliku«.

- Dobro smo trenirali posljednjih dana, ne muče nas zdravstveni problemi i u četvrtak ćemo kompletni krenuti prema Dubrovniku, sa željom da nas Kup vrati na pobjedničke staze. Sigurno bi bilo ljepše da smo pred odlazak na put osvojili tri boda koji bi nas napunili dodatnim samopouzdanjem, no možda sve to nadoknadimo u danima koji su pred nama - istaknuo je Bilić. - Kup je specifično natjecanje, igra se jedna utakmica u kojoj su svakakva iznenađenja moguća i teško je nešto prognozirati. Vidjeli smo to i lani, kad je Šibenik 1983 usred Zagreba izbacio Novo vrijeme i Dinamo, prije nego što smo ga mi svladali u finalu. Kaže se da je uvijek teže obraniti naslov nego ga osvojiti, ali mi ćemo dati sve od sebe da probamo opet otići do kraja i tako podignemo raspoloženje u našim redovima pred završnicu prvenstva.

Apsolutni favoriti

Puljani na papiru imaju najlakšeg protivnika u četvrtfinalu, Brod 035 koji nakon 14 odrađenih drugoligaških kola ima učinak od dvije pobjede, jednog remija i 11 poraza.

- Svjesni smo činjenice da ćemo u četvrtfinalu biti apsolutni favoriti, ali bez obzira na razliku u kvaliteti i činjenicu da se oni bore za ostanak među drugoligašima, nećemo niti u jednom trenutku smjeti podcijeniti Brođane. Nas je ljetos u Superkupu iznenadio drugoligaš Šibenik 1983 te ne želimo da nam se nešto slično ponovi i sada. Ući ćemo stoga maksimalno ozbiljno u utakmicu te bi bilo lijepo da nam se otvori i brzo se rezultatski odvojimo. Bio bi to idealan scenarij, da mirno privedemo utakmicu kraju te usput stignemo rasporediti snage i malo se odmoriti, jer se već naredni dan igraju polufinala - naglasio je Bilić. - Parovi će se izvući tu večer i ako prođemo Brođane, sasvim nam je svejedno protiv koga ćemo igrati, jer smo svjesni da nas čeka zahtjevna utakmica. Mnogi očekuju četiri prvoligaša u polufinalu, ali čak i da se to ne dogodi i dalje prođe neki drugoligaš te njega dobijemo za protivnika, neće nas čekati ništa lakši posao.

Prvoligaški dvoboj zaključuje četvrtfinala

Na »final eightu« će nastupiti pet najboljih prvoligaša, koji dva posljednja kola regularnog dijela prvenstva dočekuju »stisnuti« unutar samo četiri boda, i tri drugoligaša. Četvrtfinala su na rasporedu 1. ožujka, a program će u 13 sati otvoriti susret između SF Pule i drugoligaša Broda 035. U 15.15 igrat će Futsal Dinamo i drugoligaš Novi Marof, nakon čega će u 17.45 sati snagu odmjeriti Olmissum i drugoligaš Šibenik 1983, koji je prošle sezone dogurao do finala Kupa. Poslastica je ostavljena za kraj, u 20.15 sati jedini četvrtfinalni prvoligaški dvoboj između domaćeg Squarea i Novog vremena.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter