FUTSAL

Echavarria: Osjećaj bi bio ljepši da su golovi bili pobjednički

| Autor: Ivica Cerovac
(Foto Futsal Pula)

(Foto Futsal Pula)


Od petorice stranaca koji su ovog ljeta stigli u redove Stanoinvest Futsal Pule, zasad se najvećim pojačanjem pokazao Felipe Echeverry Echavarria. Za razliku od nekih svojih suigrača, kolumbijski reprezentativac nije sklon pogreškama i njegovo se ime ne spominje u akcijama nakon kojih se zatresla pulska mreža, a na drugoj strani terena uredno isporučuje lopte u protivničku. U svakoj od četiri dosad odigrane prvenstvene utakmice po jednom se upisao među strijelce te trenutačno, u društvu Daniela Moravca i još četvorice igrača iz drugih klubova, predvodi prvoligaške topnike.

Porozna obrana

- Lijep je osjećaj biti strijelac na svakoj utakmici, jer na taj način pomažem momčadi, ali još bi bio ljepši da je jedan pogodak svaki put bio pobjednički. Mogu ja zabiti 20-30 golova, ali to mi ništa neće značiti ako izgubimo utakmicu - decidiran je Felipe Echeverry Echavarria. - Niti ovim remijem protiv Vrgorca ne mogu biti zadovoljan, jer kao što su gledatelji željeli da pobijedimo, tako smo ih i mi željeli razveseliti s tri boda. Dolaze svaki put u velikom broju u dvoranu, podupiru nas i njihova nam je podrška jako važna, ali još im nismo uspjeli uzvratiti domaćom pobjedom.

Nije da se Puljani ne trude, što potvrđuje i 18 postignutih pogodaka, uvjerljivo najviše u ligi, ali tu efikasnost kompromitira porozna obrana koja je dosad 15 puta kapitulirala, tek jednom manje od Crnice i Osijeka, dva najslabija kluba u tom statističkom segmentu.

- Moramo poraditi na koncentraciji i usredotočenosti. Trebamo ostati koncentrirani cijelo vrijeme, svih 40 minuta, jer bez toga nećemo stići do pobjede premda smo na terenu nadmoćni u odnosu na naše protivnike. Vrgorcu smo poklonili pogodak, a događalo nam se i ranije u dosadašnja četiri kola da napravimo pogrešku koja nas je skupo koštala. Izgubili smo samo jednu utakmicu i nije ništa alarmantno, ali moramo raditi na tome da ispravljamo greške - istaknuo je Echavarria. - Momčad je dobro posložena, imamo odlične igrače i kvalitetnog trenera u kojeg vjerujemo, kao i u taktiku koju on preferira, ali sve je ovo jedan proces. Puno je stranaca u momčadi koji su stigli u drugu zemlju, s drugom kulturom, i treba vremena da se prilagodimo jedni na druge, no vjerujem da će se stvari brzo posložiti.

Lakšoj prilagodbi na Pulu Echavarriji bi trebala pomoći činjenica što je, nakon igranja u rodnoj Kolumbiji i tri godine provedene u argentinskom San Lorenzu, prošle sezone u svojoj prvoj europskoj avanturi branio boje slovenskog prvaka Dobovca.

Problem komunikacije

- Europski futsal se dosta razlikuje od onog u Južnoj Americi, ali igranje u Sloveniji mi je bilo pozitivno iskustvo. Želio sam ostati u Europi i imao sam ovog ljeta nekoliko ponuda od kojih mi se najviše svidjela pulska te sam je odlučio prihvatiti. Lakšoj adaptaciji na novu sredinu puno mi je pomogla prošla sezona, jer mi nakon Slovenije dolazak u Pulu nije predstavljao veliki šok. Slovenska i hrvatska liga imaju puno sličnih stvari, slična je i kvaliteta igre, no u Hrvatskoj je sve puno profesionalnije, pa samim tim i zahtjevnije - naglasio je Echavarria, kojem zasad najveći problem predstavlja činjenica što, osim španjolskog, s ostalim jezicima loše barata. - Sporazumijevamo se nekako i na treninzima sve ide kako treba, ali problem se zna pojaviti na utakmici kad se mora brzo reagirati. Potrudio sam se malo naučiti engleski kako bi se razumio na terenu, ali svjestan sam da na tome trebam još poraditi.

Odluka da prihvati ponudu Futsal Pule s oduševljenjem je dočekao Ivan Đukić, trener Pula-Orca Grupe, jer je s Echavarriom u Pulu stigla i njegova djevojka, košarkašica Valeria Giraldo.

- Puno mi znači što nisam sam ovdje, a drago mi je i kako se sve ostalo posložilo. Valeria igra košarku u klubu u kojem vlada obiteljska atmosfera i suigračice jedna drugoj daju podršku te imaju dobar odnos s trenerom. Živimo zajedno, sretni smo i sve se bolje osjećamo u Puli - zaključio je Echavarria.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter