FUTSAL

Pulski prvoligaš slavio u Osijeku i tako zadržao stopostotan gostujući učinak

| Autor: Ivica Cerovac
Puljani pokorili Osijek (Snimio Goran Stanzl/Pixsell)

Puljani pokorili Osijek (Snimio Goran Stanzl/Pixsell)


Stanoinvest Futsal Pula slavila je s 5:3 u Osijeku te tako i na drugom ovosezonskom gostovanju stigla do punog plijena. Razbranili su Puljani domaćeg vratara, a kad su napokon namjestili nišanske sprave, niti "plus tri" nije im donijelo mirnu završnicu, no kvaliteta je u konačnici ipak presudila pobjednika i iskupljenje za domaći poraz od Squarea nije izostalo.

Igrači pulskog prvoligaša od samog su početka nametnuli visoki presing i prvu ozbiljniju prijetnju kreirali na ulasku u treću minutu, kad je Echavarria prošao svog čuvara i pucao, a Rončević izbio loptu u korner. Nakon ubačaja iz kuta domaći je vratar zaustavio i pokušaj "Chusa" Blazqueza, a onda se treća pokazala sretnom za goste. Echavarria je proigrao Vukmira čiji je pokušaj Rončević obranio, ali kolumbijski je reprezentativac pratio akciju, prihvatio odbijenu loptu i sa šest metara snažnim je udarcem poslao u mrežu.

Zatišje do odmora

Mogao je u petoj minuti Vukmir poduplati vodstvo svoje momčadi, no s desetak metara pucao je pored gola, da bi u narednoj minuti Dean Moravac ostavio petom loptu za Renoldija, čiji je udarac Rončević skrenuo u korner. Nakon što nije stigao do asistencije, pokušao se stariji od braće Moravac upisati u strijelce, ali uspio je unutar 20-ak sekundi promašiti dvije velike prilike, prvu nakon proigravanja Vukmira, a drugu na dodavanje Mataje. Umalo su to Osječani ekspresno kaznili, ali Jurišić je nakon kornera umjesto mreže zatresao vratnicu.

U istoj, sedmoj minuti, okvir gola na drugoj je strani uzdrmao i Dean Moravac, da bi se u narednoj Mataja efektno oslobodio svog čuvara, ali Rončević je nastavio držati svoju momčad u životu. Njegova intervencija "naplaćena" je u istoj minuti, kad je Jurišić probio desnu stranu i vratio povratnu loptu za Popovića, koji ju je kroz Gozijeve noge poslao u mrežu.

Poravnanje rezultata donijelo je zatišje na parketu, koje je u 14. minuti krivim dodavanjem prekinuo Echavarria, ali Gozi je izišao kao pobjedik iz dvoboja "jedan na jedan" s Damjanovićem. Obrana njihovog vratara kao da je bila signal Puljanima da opet preuzmu konce igre u svoje noge i do kraja poluvremena gledali smo pravu opsadu domaćeg gola, ali Rončević je bio nesavladiv. Ukrotio je pokušaje Vukmira, Gozija i Echavarrije, da bi nakon promašaja Renoldija vratar Osijeka zaustavio i udarce Bilića, Galešića i Vukmira te se u svlačionice otišlo pri rezultatu 1:1.

Pauza nije promijenila odnos snaga na terenu i već nakon 25 sekundi igre u nastavku Puljani su kreirali stopostotnu priliku, ali Echavarria nije uspio nadmudriti Rončevića. Uzvratili su Osječani pokušajem Lime kojeg je ukrotio Gozi, a onda smo na svakoj strani vidjeli akciju s identičnim epilogom, loptom koja je završila preko gola nakon udaraca Mataje i Šalaja. Mreže su mirovale do 26. minute, a onda je nakon kornera kojeg je izveo Dean Moravac Mataja izbjegao pažnji svojih čuvara i pogotkom iz neposredne blizine vratio prednost Puljanima.

Potvrda pobjede

Mogao se pulski kapetan već u narednoj minuti opet upisati među strijelce, ali propustio je realizirati dvije izgledne prilike, no bila je to samo odgoda novog gostujućeg pogotka koji je stigao u 28. minuti. Vukmir je iz auta pronašao Bilića, a ovaj je s 15-ak metara uputio pravu bombu koju ni sjajni Rončević nije uspio zaustaviti. Uzdrmao je taj pogodak Osječane, prvenstveno Jurišića, koji je tri minute kasnije pogriješio u zoni gdje se to ne smije raditi, a Daniel Moravac je presjekao loptu i pospremio je u mrežu.

Činilo se u tim trenucima kako su sve dileme riješene, ali samo trenutak opuštanja stigao je na naplatu i Damjanović je nakon auta izveo dupli pas s Popovićem te lagano poentirao. Brzo je reagirala osječka klupa minutom odmora nakon koje su domaćini zaigrali s golmanom-igračem i taj im se rizik ubrzo isplatio kad je u 34. minuti Damjanović pronašao samog Limu na drugoj vratnici, koji je smanjio na "minus jedan". Mogao je već u narednoj minuti Mijić vratiti stvari na početak, ali Gozi se nije složio s takvim scenarijem, a onda je u 37. minuti stigla potvrde pobjede Puljana. Echavarria je prošao po desnoj strani i nesebično uposlio Daniela Moravca, a ovaj je poslao je iza Rončevićevih leđa za konačnih 3:5.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter