Veteran's cup

Pazinjani svladali Šijance u finali dvanaestog izdanja novigradskog turnira u malom nogometu

| Autor: Mijat GAVRAN
Pobjednici - Ekipa Pazina

Pobjednici - Ekipa Pazina


Za ovogodišnjeg 12. malonogometnog Veteran’s cupa nije nedostajalo igara i za najizbirljivije ljubitelje hakla. Momčadi koje su slovile za favorite bez teškoća su prošle četvrtfinalna iskušenja, ali najtežu je zadaću imala pazinska momčad. Do uspjeha protiv petrovijske »Kantine Melon« dospjeli su Vale i društvo, no konačni ishod je bio neizvjestan do posljednjih sekundi. Iako su stalno imali vodstvo, malobrojni Petrovijani su im pružili odličan otpor i dva puta stizali do poravnanja.

Dvije najuspješnije momčadi u povijesti novigradskog turnira otvorile su polufinalne šlagere, Stella Šijana i Vita-Leva Elektrometal. I ovaj je dvoboj bio u duhu ranijih »sudara« od »iskri« i napetosti, ne samo na parketu, nego i u gledalištu, do scena koje ne priliče uzrastu aktera, a i karakteru natjecanja. Nakon Belušićeva prekršaja na Joki, slijedilo je međusobno naguravanje za što su kažnjeni s po dvije minute isključenja. Tada je porečki igrač »eksplodirao« i krenuo u verbalni obračun sa svima koji su mu se našli na »putu«. Crveni karton je prihvatio još teže pa otuda duži prekid. Obrane obiju momčadi na čelu s vratarima su se iskazale i najzaslužiji su za netaknute mreže, brojnim prigodama unatoč. Odluka o pobjedniku je pala u osmoj seriji sedmeraca poslije koje su sa 7:6 slavili Puljani.

Sve prethodno viđeno u drugi plan su potisnuli pazinski i novigradski hakleri, odličnom igrom te maštovitim kombinacijama i revijom pogodaka koje su gledatelji popratili pljeskom, rezultat čega je u konačnici bio 5:2 za Marka Lepinjicu i suigrače. Utješno finale između Porečana i Novigrađana bilo je itekako zanimljivo, do konačnih 2:2. U izvođenju sedmeraca porečki igrači su bili s(p)retniji i slavili 8:7.

Na kraju su prisutni mogli uživati u izvrsnoj predstavi koju su im ponudili finalisti. Pazinska je momčad bolje otvorila dvoboj i povela, a prigodu za izjednačenje imali su Puljani, točnije Kristijan Pekica iz sedmerca. Suce su »okružili« pazinski igrači uvjeravajući ih da penala nije bilo, no oni su ostali dosljedni svojoj odluci. Neugodne scene prekida rijetkom gestom Pekica loptu namjerno šaljući preko grede. Ubrzo su Pazinjani povisili na 2:0, nedugo zatim Šijanci smanjili, a Videkić drugim golom potvrđuje slavlje. Za pobjednike su igrali: Robert Kuzma, Dalibor Vale, Matko Videkić, Edi Kalac, Filip Kišić, Eduard Kalčić, Marko Lepinjica, Luka Orbanić, Lino Mališa, Ivan Šuran i Igor Koraca. Iz pobjedničkog sastava su najbolji igrač - Matko Videkić i najbolji strijelac Dalibor Vale sa 7 golova. Epitet najboljeg golmana pripao je Robertu Funčiću (Stella Šijana).

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter