u zadnjoj minuti do pobjede

Stanoinvest Futsal Pula zadržao stopostotni učinak na gostovanjima i lidersku poziciju

| Autor: Ivica Cerovac
HAT-TRICK NA BALDEKINU - Dean Moravac (Foto Futsal Pula)

HAT-TRICK NA BALDEKINU - Dean Moravac (Foto Futsal Pula)


Stanoinvest Futsal Pula i s četvrtog se ovosezonskog gostovanja vraća kući pjevajući. Puljani su s 5:3 u Šibeniku svladali domaću Crnicu, postigavši dva posljednja pogotka u završnih 23 sekunde utakmice te s tri nova boda zadržali vodeću poziciju na ljestvici. Po prvi put se ove sezone Echavarria nije upisao među strijelce u prvenstvenoj utakmici, a njegov golgeterski post, kao i izostanak "požutjelog" kapetana Mataje, nadoknadio je hat-trickom Dean Moravac.

Puljani su poveli u 5. minuti. Korner s lijeve strane izveo je Vukmir i kratko uposlio Renoldija koji je bez previše oklijevanja pucao, a lopta je na putu prema mreži okrznula Babića, prevarila Luketina i završila iza njegovih leđa. U 13. minuti bilo je 0:2. Bilić je preko cijelog terena pronašao Deana Moravca okruženog protivničkim igračima, no ovaj se uspio zagraditi, prevariti dvojicu svojih čuvara i potom ljevicom s deset metara, iskosa s lijeve strane, snažnim udarcem zakucati loptu ispod grede Luketinova gola.

U drugoj minuti nastavka Šibenčani su smanjili zaostatak. Slobodan udarac s ruba šesterca izveo je Škugor i dodao Vukoviću čiji je udarac Gozi imao na ruci, ali nije uspio zaustaviti loptu. Kratko je trajalo slavlje domaćina, jer je već u sljedećoj minuti "Chus" Blazquez pronašao samog na drugoj vratnici Deana Moravca, kojem nije bilo teško iz neposredne blizine pospremiti loptu u mrežu.

U 26. minuti domaći su se hakleri opet primaknuli na korak zaostatka. Ispali su Bilić i Echavarria, a višak igrača iskoristio je Knežević koji je izbio sam ispred Gozija te mu provukao loptu kroz noge. Mogla se Crnica u 34. minuti u potpunosti vratiti u život, ali nakon što je Bilić napravio šesti akumulirani prekršaj, udarac Copića s deset metara zaustavio je Gozi. Za taj se promašaj domaći igrač iskupio već u narednoj minuti, kad je prihvatio odbijenu loptu i s ruba deveterca je poslao u mrežu. Tu još nije bio kraj uzbuđenjima, jer je 23 sekunde prije kraja Dean Moravac kompletirao hat-trick i vratio vodstvo Puljanima, čiju je pobjedu potvrdio Chus tri sekunde prije kraja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter