ISTRA 1961

Saša Bjelanović: Dovest ćemo razvojnog trenera s modernim pristupom nogometu

| Autor: Roberto CAR
BIT ĆE ZANIMLJIV MERCATO - Mounsef Bakrar i Saša Bjelanović (Foto nkistra.com)

BIT ĆE ZANIMLJIV MERCATO - Mounsef Bakrar i Saša Bjelanović (Foto nkistra.com)


Pred sportskim direktorom Istre 1961 Sašom Bjelanovićem su zahtjevni dani. Odlaskom trenera Gonzala Garcije i njegovih najbližih suradnika treba čim prije formirati novi stručni stožer, a istovremeno treba skautirati i tražiti igrače koji bi zamijenili one koji su već napustili redove pulskog prvoligaša. Naravno, jučer se prvo osvrnuo na odlazak urugvajskog trenera.

- Dogovoren je sporazumni raskid ugovora s našim trenerom. Mislim da je Gonzalo Garcia s ljudske i profesionalne strane ostavio jako veliki trag u svima nama. Mogu mu osobno zahvaliti na svemu što je dao u ove dvije godine, napravio je stvarno odličnu bazu što se tiče ideje nogometa, što i svi vidimo. Javnost ga je prihvatila jako dobro, tako da nam je veoma žao izgubiti stručnjaka kao što je on, rekao je Bjelanović. - Smatrao sam da ćemo ga uspjeti nagovoriti da još ostane, međutim, to su situacije koje se u nogometu dešavaju. Poštujemo njegovu odluku, ali htjeli smo da ostane s nama jer smatram da ciklus još nije zatvoren. No, u Gonzalu ću imati velikog prijatelja, osobu s kojom ću se rado naći, kako privatno, tako, nadam se, i poslovno. Zaželjet ću mu sve nabolje u daljnjoj karijeri.

Budući da vrlo brzo slijede pripreme za novu sezonu, pitanje novog trenera treba čim prije skinuti s dnevnog reda. Također, treba ojačati igrački kadar.

- Aktivirali smo se malo više zadnjih dana jer ne smijemo biti nepripremljeni. Mislim da ćemo jako brzo znati tko će biti novi trener, ali o imenima ne bih. Klub smo koji treba razmišljati dugoročno i naći profil trenera sličan Garciji. I ići u istom smjeru. No, neovisno o treneru, dolasci i odlasci igrača su normalna pojava, iako još nije niti počeo prijelazni rok. Ovo je period u kojem klubovi i igrači samo opipavaju puls. Imamo mi jasnu sliku igrača koji nam trebaju, tako da će nešto od toga sigurno biti. Drago nam je da postoji interes prema našim igračima, jer smo kroz proteklu sezonu radom Garcije i njegovog stožera podigli njihovu vrijednost, većini njih. Nedavno je izašao i podatak o njihovoj vrijednosti na transfermarktu, pa iako ja to ne držim vjerodostojnim, zadovoljstvo postoji.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater