ISTRA 1961 danas igra protiv Lokomotive

Gonzalo Garcia: Ne gledamo pozicije na ljestvici, ali idemo po nova tri boda

| Autor: Roberto CAR
OSTAVIO DOBAR UTISAK NA NAVIJAČE - Darwin Matheus (Snimio Dejan Štifanić)

OSTAVIO DOBAR UTISAK NA NAVIJAČE - Darwin Matheus (Snimio Dejan Štifanić)


To može samo u nogometu, samo u HNL-u. U petak izgubite od "fenjeraša" u susretu u kojem dominirate 75 minuta, a onda već u srijedu svladate prvaka koji je na najboljem putu da osvoji novi naslov. To su čari ove sezone u kojoj jedna pobjeda znači skok s osmog na četvrto mjesto, ali i obratno. Stoga je jasno da je vrlo značajan za obje momčadi današnji dvoboj između Istre 1961 i Lokomotive, s početkom u 15 sati, na "Drosini". Pulski je sastav u 26. kolo ušao s četvrte, a "lokosi" s osme pozicije, no dijeli ih samo tri boda. Ujedno je zagrebački sastav jedan od rijetkih koje "zeleno-žuti" ove sezone nisu uspjeli svladati. Štoviše, Lokomotiva je slavila u obje prvenstvene utakmice pa ne čudi respekt kojeg im je uoči dvoboja odavao trener Istre 1961 Gonzalo Garcia.

- Igrat ćemo protiv momčadi koja mi se jako sviđa, koja ima jako puno dobrih igrača i puno individualne kvalitete. Odlikuju ih dobri igrači u obrani i snažna veza, a naprijed imaju brze, tehnički dobre igrače, ali u Kulenoviću imaju i "velikog dečka". Bit će vrlo teška utakmica, ali kao i druge. Fokus će nam biti na onome što mi moramo napraviti i nadam se da će biti lijepa utakmica za gledanje i da ćemo uzeti tri boda, najavio je današnji susret urugvajski trener na pulskoj klupi.

Potom se dotaknuo čudnog HNL-a u kojem se, od vodećeg Dinama do Lokomotive, svi bore za europski iskorak, a ovo je kolo pretposljednje u trećoj rundi. Nakon toga slijedi reprezentativna stanka.

- Možda ovu rundu završimo na osmom mjestu, takva je liga. Sve je vrlo tijesno i stoga ne smijemo previše gledati pozicije na ljestvici. Danas ponovno idemo po tri boda, a ako se to dogodi - super, ako ne, bit ćemo tužni neko vrijeme, ali idemo dalje svojim putem. Idemo iz utakmice u utakmicu, ima ih još deset do kraja, kaže trener Istre 1961.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter