ZA SVAKU POHVALU

U Pazinu održana završnica 1. Zimske malonogometne lige za djecu. Naslovi Novigrad-Dajli i Istri 1961

| Autor: Goran ROJNIĆ  
Najuspješniji U-11

Najuspješniji U-11


Vikend koji je za nama donio nam je završnici 1. Zimske malonogometne lige koja se diljem cijele Istre igrala tijekom veljače i ožujka. Još se jednom pokazalo da je nogomet jedan od najmasovnijih sportova jer se u ligama U-9 i U-11 okupilo čak 58 momčadi, s ukupno 650 mladih igrača i igračica. Začetnici ideje o ovakvom natjecanju dolaze iz kancelarije Nogometnog saveza Županije istarske, čiji nam je tajnika Robi Fonović otkrio odakle uopće ideja za organiziranje ovako velike manifestacije

Sva djeca igrala

- Već duže vrijeme radili smo na ovoj ideji i kada sam je prezentirao predsjedniku NSŽI-ja Darku Raić Sudaru i Izvršnom odboru NSŽI-ja odlučeno je da se krene u realizaciju. Iako sam od samog početka tvrdio da ćemo u konačnici okupiti šezdesetak momčadi, mnogi su smatrali da je to nemoguće.

U-9 pobjednici ŠN Novigrad DajlaU-9 pobjednici ŠN Novigrad Dajla

No, u tome smo uspjeli i posebno sam ponosan na sve to. Naša je želja bila da sva djeca igraju, bez ikakvih ograničenja, i upravo smo zbog toga u 'Propozicije' ugradili stavku po kojoj svako dijete koje se nađe u zapisniku mora odigrati barem pet minuta. S druge strane, omogućili smo klubovima da potpuno besplatno (osim dolaska na utakmicu) imaju organizirano natjecanje u dvoranama u periodu kada je jako teško trenirati na vanjskim terenima.

Odjek je izuzetno pozitivan i mi idemo dalje. Već sada možemo najaviti da će sve ovo postati tradicionalno i da ćemo i dogodine imati ovakvo natjecanje. Vjerujem u proširenom izdanju s još pokojom kategorijom, prvenstveno tu mislim na U-13 i U-15 kategorije dječaka. Sve ovo sigurno ne bi bilo moguće bez gradova i općina koje su nam besplatno omogućile korištenje njihovih dvorana pa se i ovim putem zahvaljujemo Poreču, Novigradu, Pazinu, Labinu, Buzetu, Rovinju, Novigradu i Vrsaru, naglasio je Fonović.

David Ivanišević (Rovinj), najbolji strijelac U-11David Ivanišević (Rovinj), najbolji strijelac U-11

Da su ove riječi uistinu tako veliki pogodak NSŽI-ja potvrđuje i protekli vikend u pazinskoj dvorani. Od ranog subotnjeg jutra u punoj dvorani svoje su umijeće pokazivali igrači i igračice iz devet momčadi, a na tribinama s bubnjevima i navijanjem njihovi roditelji, suigrači, navijači…. U konačnici, nakon 183 odigrane utakmice u ligi, u finalu se našli mali nogometaši labinskog Rudara i pulske Istre 1961. Utakmica je neizvjesnosti riješena već u prvih nekoliko minuta kada su Puljani poveli s 3:0 i na kraju sasvim zasluženo pobijedili i osvojili pehar pobjednika, a uz to plasirali su se i na završnicu Sportskih igara mladih, koja će se odigrati u Splitu sredinom srpnja.

Sjajno navijanje

Da Labinština ima talenata pokazala je i utakmica za treće mjesto, u kojoj je Iskra iz Vineža bila bolja od druge momčadi pulske Istre 1961. Jedina pojedinačna nagrada otišla je u ruke malog Davida Ivaniševića iz Rovinja, koji je s 31 pogotkom bio najbolji strijelac lige.

Bartol Vuković (Vrsar), najbolji strijelac U-9Bartol Vuković (Vrsar), najbolji strijelac U-9

Dan kasnije u nedjelju navijači su se pobrinuli za još bolju atmosferu, kakve se ne bi postidjeli niti mnogi klubovi u svojim ligaškim susretima. Dvjestotinjak gledatelja sjajnim su navijanjem podržavali svih devet momčadi koje su došle do završnice u kategoriji do 9 godina, a oni su im na terenu uzvratili sjajnim igrama i velikom borbenošću.

U konačni su do one najvažnije finalne utakmice došli igrači ŠN Novigrad-Dajla i Pazinke, gdje su u odličnoj utakmici Novigrađani pobijedili 2:0. U utakmici za treće mjesto labinski je Rudar bio bolji od Uljanika, a jedina pojedinačna nagrada, ona za najboljeg igrača, otišla je u ruke Bartola Vukovića iz NK Vrsar.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater