FUTSAL

Puljani u 2. kolu večeras igraju protiv United Galatija. Vukmir: "Rumunji su po kvaliteti na našem nivou"

Za razliku od igrača Barcelone i Anderlechta, oni koji brane boje rumunjskog prvaka nisu nam toliko poznati i sve ukazuje na to da je riječ o momčadi s kojom bi se trebali moći nositi te ako ćemo negdje na ovom turniru tražiti bodove, to je definitivno današnji susret, rekao je Niko Vukmir

| Autor: Ivica CEROVAC
U LIGI PRVAKA PRED SVOJIM NAVIJAČIMA - Niko Vukmir (foto: Ivo Ravlić / CROPIX)

U LIGI PRVAKA PRED SVOJIM NAVIJAČIMA - Niko Vukmir (foto: Ivo Ravlić / CROPIX)


Drugo kolo pulskim haklerima donosi ogled s United Galatijem, a susret će se igrati večeras, s početkom u 20.30 sati.

- Riječ je o klubu koji sigurno ne spada u rang Barcelone i Anderlechta, poznatih imena u svijetu futsala u čijim redovima igraju vrhunski igrači. Oni koji brane boje rumunjskog prvaka nisu nam toliko poznati i sve ukazuje na to da je riječ o momčadi koja se po kvaliteti nalazi na našem nivou i s kojom bi se trebali moći nositi te ako ćemo negdje na ovom turniru tražiti bodove, to je definitivno današnji susret, nije dvojio Niko Vukmir, hrvatski reprezentativac u redovima Stanoinvest Futsal Pule.

– Daleko od toga da ćemo se na dva preostala štedjeti, jer ovo je ipak Liga prvaka koju igramo doma pred svojim navijačima. Očekujemo puno ljudi u dvorani i bacit ćemo se na glavu na svakoj utakmici, no isto će to napraviti i Rumunji. Nitko na ovom nivou ne želi protivniku priznati da je bolji od njega, nitko se neće predati bez borbe te ćemo se i mi i oni sigurno potrošiti u prvom kolu i treba vidjeti kako će se to odraziti na međusobni susret.

Za razliku od ogleda s Anderlechtom na kojem su u zapisniku imali samo 12 igrača, danas će Puljani nastupiti kompletni jer im se nakon odrađene suspenzije zbog kartona dobivenih u Makarskoj, vraćaju David Mataja i Manolo Bilić.

- Upravo u tome vidim našu prednost u ovoj utakmici, jer je riječ o dvojici jako bitnih igrača čiji će nam povratak puno značiti, a usto će oni biti odmorni, što je također važan faktor, istaknuo je Vukmir.

– Poput nas, i Rumunji su u Glavnoj rundi upisali jednu pobjedu i dva poraza, no dok smo mi tijesno poraženi od Sportinga i Novog vremena, oni su dvaput uvjerljivo izgubili, 5:0 od Uragana i 8:1 od Benfice, i to na svom terenu. Portugalci i Ukrajinci imaju sigurno dobre momčadi, ali ti rezultati izgledaju malo ružno te ne vjerujem da bismo mi u utakmicama s njima upisali tako visoke poraze. Jedinu pobjedu upisali su protiv Haladasa i to nakon što su gubili 1:2, pa u zadnjih deset minuta postigli tri pogotka.

Ne znam kvalitetu Mađara, ali na ovom nivou nema loših momčadi i čim su ih uspjeli pobijediti i plasirati se među 16 najboljih europskih klubova, Rumunji se ne smiju podcijeniti. Sigurno nisu na razini Barcelone i Anderlechta, a koliko stvarno vrijede uvjerit ćemo se danas.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter