BODYBUILDING

Uspjeh Puljanki na 2. Open Balkan Kupu: Majda Vasić prva u mastersicama, Evita Qenaj druga u juniorkama

| Autor: Sandra ZRINIĆ TERLEVIĆ
ODSAD MEĐU PRO ELITOM - Majda Vasić (druga s lijeva)

ODSAD MEĐU PRO ELITOM - Majda Vasić (druga s lijeva)


Među brojnim natjecateljicama dvije Puljanke, Majda Vasić i Evita Qenaj, članice pulskog Body building kluba Mornar, ostvarile su značajan uspjeh. Majda Vasić u kategoriji bikini fitness, bila je prva u mastersicama i četvrta u seniorkama, a dobitnica je pro-carda. Evita Qenaj je bila druga u juniorskoj bikini kategoriji

Drugi Open Balkan Kup u body buildingu, u organizaciji Balkanske bodybuilding i fitness federacije, održan je krajem lipnja u Srbiji, točnije gradu Knjaževcu. Među brojnim natjecateljicama dvije Puljanke, Majda Vasić i Evita Qenaj, članice pulskog Body building kluba Mornar, ostvarile su značajan uspjeh. Majda Vasić u kategoriji bikini fitness, bila je prva u mastersicama i četvrta u seniorkama, a dobitnica je pro-carda. Evita Qenaj je bila druga u juniorskoj bikini kategoriji. Valja napomenuti da je na nedavnom državnom prvenstvu Hrvatske bila prva, a u kategoriji seniorki druga, što je veliki uspjeh za djevojku od svega 17 godina! Majda Vasić je na istom državnom natjecanju bila prva u niskoj kategoriji, ali je pobijedila i dotadašnju prvakinju visoke kategorije te dobila Overal - postala je sveukupna pobjednica!

Vasić dobila pro-card

U pratnji natjecateljica put Srbije krenule su i Katarina Fištrović - Sanković, vlasnica kluba, ali i trenerica pozinga, te Mirela Martinović, trenerica Evite Qenaj, dok Majdu Vasić trenira Vanja Paladin. Pojašnjavajući što zapravo znači pro-card, Fištrović - Sanković kaže da 'pro' obično uzmu 'bikinice' koje su prošle sve i žele završiti s amaterskom karijerom.

- Pro-card znači da osoba, ako to želi, neće više biti amater, već može ići u profesionalce, ali to znači i da više ne bi mogla izlaziti ni na jedno amatersko natjecanje, uključujući i državno, europsko ili svjetsko. Više ne bi bila ovisna niti o klubu, već bi se pripremala i prijavljivala kao pojedinac. Profi natjecanja su, pak, neka druga priča. To je sasvim drugi i puno teži nivo nego do sada, kaže nam Fištrović - Sanković.

Komentirajući što zapravo presuđuje prilikom odabira najboljeg body buildera, Fištrović - Sanković ističe da je osim dobre tjelesne pripreme vrlo bitan i pozing o kojem upravo brine ona.

Važan je pozing

- Znači trener vodi brigu o prehrani i treningu, a ja s njima uvježbavam pozing. Svaka od njih ima drugačiji stil pokreta, svaka ponaosob ima drugačiju izvedbu na bini. Naravno da imaju i obavezne poze, ali kako ući u nju, kako se okrenuti, koji pokret odraditi…, to moram dobro smisliti. Jedna ima baletni stil, druga seksi, treća sportski. Uglavnom, pozing je za bikinicu jako važna stvar, ako je malo lošija fizički, a dobro odradi pozing i "zavede" suce, bolje će proći nego druga natjecateljica koja je možda fizički i bolja, ali nije to mogla pokazati. Kada je puno natjecateljica na bini, moraš nešto odraditi da se istakneš, da budeš zamijećena, a to jedino možeš vrhunskim pozingom. Pogled uvijek zapne na onoj koja najbolje pleše, odnosno onoj koja ima izražajniji pokret. Bitna je pritom i vrhunska predodžba sebe, siguran stav, lakoća i ljepota pokreta! Može biti vrhunski građena, ali ako ne zna hodati i pokazati se - izgubit će! Zato smo i poznati po pozingu, jer jako puno vremena trošimo da to bude vrhunski odrađeno, a osim toga na pozingu odrade još jedan opaki trening. O izrazu lica i važnosti toga neću niti govoriti, zaključuje Fištrović - Sanković.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum