VUKOVAR

Završilo snimanje drugog filma iz serijala o prapovijesnom Vučedolu

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Do kraja rujna trebao bi premijerno biti prikazan drugi film dokumentarnog serijala "Vučedolske tajne" o prapovijesnoj vučedolskoj kulturi koja se snima u Vukovaru, po scenariju poznatog hrvatskog istraživača Vučedola, arheologa Aleksandra Durmana i u režiji Darka Puharića.

Najavljeno je to tijekom prijema kod vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave, koji je u srijedu primio Aleskandra Durmana i Darka Puharića čestitavši im na dovršetku drugog filma iz serijala koji nosi ime "Vučedolska jarebica" i posvećen je metalurgiji prapovijesnih Vučedolaca.

„Grad Vukovar prepoznao je sjajnu ideju i odlučio velikim dijelom sufinancirati projekt koji-  kroz kvalitetnu prezentacijsku priču utemeljenu na znanstvenim spoznajama - predstavlja dobitnu kombinaciju za promociju kulturne baštine našega područja, ali i za širenje znanja o povijesti ovoga kraja“, kazao je Penava.

Arheolog Durman podsjetio je kako se istraživanjima o Vučedolu bavi od 1981.

"Zadovoljstvo mi je istaknuti da je puno toga prvoga što se dogodilo u Europi, ostvareno upravo u okvirima vučedolske kulture. Najviša razina indoeuropske civilizacije krenula je upravo s Vučedola“, kazao je Durman koji je zbog zasluga u istraživanu Vučedola prošle godine proglašen i počasnim građaninom Vukovara.

Po riječima redatelja Puharića, serijal se snima u visokoj 4 K tehnologiji rezolucije.

"Radimo s profesionalnim  glumcima, glumcima s akademije i amaterskim glumcima, a angažirali smo i hollywoodskog glumca Armanda Assantea kao specijalnoga gosta serijala i nastupnoga naratora", izvijestio je.

Također je rečeno kako je prvi film serijala „Prapovijesna noć Venere i Marsa“ ostvario izvrsne rezultate na najvećim europskim i svjetskim festivalima.

Predviđeno je snimanje ukupno pet filmova serijala "Vučedolske tajne".

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater