KRAPINA

Uz Večer novih popevki, završio Tjedan kajkavske kulture u Krapini

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Ovogodišnji Tjedan kajkavske kulture u Krapini, manifestacija koja njeguje kulturu i tradiciju kajkavskog govornog područja, završio je u subotu uz 'Večer novih popevki' u sklopu 57. Festival kajkavskih popevki Krapina 2022.

U sedam dana manifestacije organiziran je niz sadržaja. Održan je jubilarni 30. Zagorski gospodarski zbor, upriličene su izložbe, održani recitali, znanstveni skupovi, a bilo je i zabavnih i sportskih događanja. Središnji dio festivala je, kao i svake godine, bio Festival kajkavskih popevki Krapina 2022. koji je ove godine doživio 57. izdanje.

Predsjednik Društva za kajkavsko kulturno stvaralaštvo Damir Novina istaknuo je da su u samom finalu TKK-a veselje i uzbuđenje na vrhuncu te dodao kako je sve što se cijeli tjedan događalo bilo čudesno.

Krapinski gradonačelnik Zoran Gregurović istaknuo je kako je Festival kajkavskih popevki prepoznat u domovini, ali i  puno šire.

„Ljudi i izvan naše domovine znaju za krapinskog pračovjeka i krapinski festival. Svi s nestrpljenjem svake godine čekaju ovaj Festival novih popevki, da vide što će se novoga ponuditi”, kazao je gradonačelnik.

Gregurović je rekao da je, unatoč lošijim vremenskim prilikama koje su obilježile i samo zatvaranje Tjedna kajkavske kulture, vrlo zadovoljan brojem posjetitelja koji su u sedam dana ispunili ulice Krapine.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of