ZAGREB

Svjetska premijera Gonzinog filma Punim plućima bit će na Pulskom festivalu

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Prvijenac redatelja Radislava Jovanova Gonze Punim plućima imati će svjetsku premijeru 20. srpnja na ovogodišnjem 69. Pulskom filmskom festivalu, a uoči premijere objavljen je trailer.

Punim plućima, film redatelja Radislava Jovanova Gonze, imat će svjetsku premijeru na 69. Pulskom filmskom festivalu, koji se održava od 16. do 24. srpnja. Radi se o dugometražnom igranom filmu koji prati ponovno okupljanje davno raspale grupe ljudi nakon iznenadne smrti starog prijatelja. 

U filmu glavni glumci su Aleksandra Naumov, Judita Franković Brdar, Krešimir Mikić, Rakan Rushaidat, Hrvoje Barišić. Nama svima od već dobro poznati. Sam redatelj filma Radislav Jovanov Gonzo jedan je od najnagrađivanijih autora u povijesti nacionalnog filmskog festivala Dani hrvatskog filma, a ujedno potpisuje i scenarij filma.

Film je nastao u produkciji Fade Ina i koprodukciji Propeler filma, te je podržan sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra i Hrvatske radiotelevizije. Producentica filma je Sabina Krešić, koproducenti Boris T. Matić i Lana Matić, a izvršna producentica Tiha K. Gudac. 

Gonzo je do sada režirao preko 350 glazbenih spotova, pedesetak reklamnih spotova, pet dokumentarnih i jedan kratki film, a bio je i direktor fotografije na brojnim igranim i kratkim filmovima.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater