BEOGRAD

Srpski glumac Ivan Bekjarev i filmski režiser Mića Milošević žrtve korone

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Koronavirus odnio je u ponedjeljak u Srbiji dvije žrtve iz svijeta glume i filma - prvaka Jugoslovenskog dramskog pozorišta glumca Ivana Bekjareva i filmskog režisera Milivoja Miću Miloševića.

Bekjarev i Milošević preminuli su od posljedica infekcije covidom.19, objavili su u ponedjeljak beogradski mediji.

Srpski glumac Ivan Bekjarev preminuo je u 75. godini života nakon što se u listopadu zarazio koronom tijekom snimanja filma "Bilo jednom u Srbiji".

Bekjarev je bio na liječenju u Infektivnoj klinici a stanje mu se posljednjih desetak dana pogoršalo.

Igrao je više od 150 kazališnih uloga, snimio je više od 50 filmova, te glumio je u brojnim televizijskim serijama. Prvu filmsku ulogu ostvario je u filmu "Bokseri idu u raj" 1967. godine, a publika će ga pamtiti i po ulogama u serijama "Bolji život", "Sretni ljudi", "Otpisani" te "Više od igre".

Režiser i filmski kritičar Milivoje Mića Milošević preminuo je u 91. godini, a iza sebe je ostavio desetke filmskih ostvarenja i bio autor nekih od najpopularnijih i najčešće prikazivanih filmova u povijesti jugoslavenske kinematografije.

Milošević je kao redatelj potpisao filmski serijal "Tesna koža", te filmove "Laf u srcu", "Nije nego", "Drugarčine" i "Berlin kaput", a njegovi dokumentarci "De Jongovi" (1975) i "Žulj" (1988) bili su jugoslavenski kandidati za Oskara.

U dokumentarnom opusu su je film "Srce" o prvom Jugoslavenu kojem je transplantirano srce, film o Bijelom dugmetu te televizijski serijal "Tito: Crveno i crno".

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater