ZAGREB

Skupna izložba novih članova ULUPUH-a

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Hrvatska udruga likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti ULUPUH u znak dobrodošlice novim članovima u svojoj galeriji 22. veljače otvara izložbu njihovih radova kako bi ih predstavili udruženju i javnosti.

ULUPUH na 72. obljetnicu, kao i svake godine dosad, prima nove članove koji su visokom razinom kvalitete svojih radova zadovoljili kriterije udruge, a na jesenskom i zimskom natječaju prijavilo se 48 kandidata.

U udrugu je ušlo 36 novih članova, u 13 od ULUPUH-ovih 17 sekcija, a njih će se predstaviti na aktualnoj izložbi.

Novi članovi Studijske sekcije su Marin Buovac, Maja Flajsig, Martina Petranović, Dario Vuger, Sekcije za oblikovanje plemenitih kovina i umjetničkog nakita: Ljiljana Horvat Laszlo, Gabrijela Kozarić Budiša.

Anita Genc, Katarina Radošević Galić, Hana Vrca učlanjene su u Sekciju za ilustraciju, karikaturu, strip, animirani film i primijenjeno slikarstvo, Lejla Šantić Jurčić u Sekciju za restauratorska i oblikovno-fonička djela, a Jana Franušić, Damjan Mach, Lidija Mikluš u Sekciju za produkt dizajn.

Tu su još Krešimir Rajki (Sekcija za oblikovanje igračaka i lutaka), Tanja Bedeković (Sekcija za oblikovanje odijevanja), Roko Jurjević, Petra Križan, Siniša Nikolić (Sekcija za grafički dizajn i vizualne komunikacije), Irena Kraljić, Paola Lugarić, Igor Vasiljev (Sekcija za kazališnu i filmsku umjetnost).

U Sekciji za keramiku, porculan i staklo su Sandra Ban, Sapana Gandharb, Alina Gishyan, Jana Grgasović, Ljubica Lovrenčić, Nikolina Rodić Grgac, Tereza Vukić, Matea Zeman, u Sekciji za kiparstvo Teo Herceg, Sekciji za multimediju i intermediju Sven Harambašić, Marina Rajšić, a Sekciji za fotografiju Deyan Barić, Ivica Nikolac, Miho Skvrce, Renato Vukić.

Njihova skupna izložba će se moći razgledati do 28. veljače, a ulaz je slobodan.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter