SISAK

Sisački umjetnici na Danima Hrvatske u Nizozemskoj

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Sisačkim glazbenicima pripala je čast da predstave Hrvatsku na Danima Hrvatske u Nizozemskoj koji se od 27. do 30. svibnja održavaju u nizozemskom gradu Hoogbloklandu.

Festival se održava u organizaciji udruge KroNland i pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija. Na velikom koncertu nastupit će članice sisačkoga Ženskog vokalnog sastava ”Lađarice” i glazbenik Robert Hoodolin, a priredbu će ovjekovječiti sisački fotograf Dorijan Šipuš. 

KroNLand je udruga koja unaprjeđuje i promiče kulturnu, znanstvenu, umjetničku, sportsku i gospodarsku suradnju hrvatskoga i nizozemskog naroda, a među ostalima okuplja i Hrvate koji žive u Nizozemskoj.

U sklopu festivala u Hoogbloklandu, koji je zamišljen kao svojevrsna razmjena kulturne baštine te druženje Hrvata, Nizozemaca i hrvatskih iseljenika, nastupit će i nizozemski glazbenici.

Svrha je tog projekta promicati hrvatsku kulturu i baštinu na području Nizozemske, a termin u kojem se festival održava odabran je uz obilježavanje Dana državnosti Republike Hrvatske te 30. obljetnicu uspostave diplomatskih odnosa između Hrvatske i Nizozemske, priopćili su iz KroNLanda .

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater