RIJEKA

Simić predstavio roman za mlade "Iva, do Mjeseca i natrag"

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Roman Simić je na književnom festivalu Vrisak u Rijeci u četvrtak predstavio svoj prvi roman namijenjen mladima "Iva, do Mjeseca i natrag".

Kako je naveo, na pisanje tog romana motivirala su ga njegova djeca u adolescentskoj dobi. Kroz pisanje je pokušao shvatiti što ih zanima, na koji način razgovaraju i o kojim temama. 

Okrenuo se pisanju romana za mlade, nakon što je "došao do zida" u pisanju za odrasle, naveo je. "Nisam nalazio način kako pisati ono što me zanimalo i pisanje mi je postalo naporno", rekao je. Nakon slikovnica o Babi Jagi za djecu, za koju je napisao tekst, odlučio je okušati se u književnosti za one u životnoj dobi između djece i odraslih.

Osjetio je ponovno radost pisanja, pa sad piše roman za odrasle, naveo je.

Radnja romana se odvija na više lokacija u Hrvatskoj, od Zagreba, preko Zadra, Nina i Karlobaga, do Otočca, pa je priložena i zemljopisna karta kako bi se moglo pratiti avanture likova.

Roman "Iva, do Mjeseca i natrag" možda bude dobio i nastavak, naveo je Simić, navodeći da je neke elemente priče ostavio otvorenima, kako bi im se jednom mogao vratiti. 

  

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom