NAJNOVIJEPULA FILM FESTIVAL

ŠAVOVI Nagrađivano djelo manjinske hrvatske koprodukcije ISTINITA PRIČA, ALI I FIKCIJA

| Autor: Vanesa BEGIĆ

Kako je na konferenciji za medije ispričao redatelj Miroslav Terzić, film manjinske hrvatske koprodukcije "Šavovi" već je nagrađivan i jako dobro prihvaćen kod publike, a priča je nadahnuta stvarnim događajima.

- U Srbiji ima više od 500 slučajeva otmice beba u rodilištima, o čemu sam saznao prije 18 godina. Zainteresiravši se za temu, počeo sam skupljati materijale, istraživati arhivu, da bih realizirao taj film, kazao je Terzić. Tako je došao do Drinke Radonjić prema čijoj se priči temelji film koji je donosi i istinitu priču i fikciju.

Sam je proces nastanka filma trajao neko vrijeme, dvije se godine, od 2015. do 2017. skupljao novac, a potom je film sniman. Terzić je od samo početka znao da će glavni lik igrati Snežana Bogdanović koja je napomenula kako ih je Drinka Radonjić sve inspirirala.

- U ovome filmu glumim Anu, koja je vrlo emotivan lik, i priču sam prvenstveno gledala kao majka, a ne glumica, navela je Snežana Bogdanović. Stoga je i pristupila gradnji toga lika iz Drinkinog ugla, a ta ju je snažna žena nadahnula te je s njom provela puno vremena. Pavle Čemerikić igra sina, te zahvalio se cijeloj ekipi koja mu je olakšala posao.

O nastanku filma govorio je i producent Uliks Fehmiu, a riječ je o koprodukciji Srbije, Hrvatske, BiH i Slovenije. Gabi Novak otpjevala je naslovnu pjesmu. Europa Cinemas proglasila je to ostvarenje najboljim filmom u Panorama sekciji na Berlinu, a nakon Pule film putuje na festivale diljem svijeta.


Podijeli: Facebook Twiter
Više iz rubrike

Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Aquarium − ndash; Fort Verudela
Pula: Aquarium − ndash; Fort Verudela

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of
Webcams provided by webcams.travel add a webcam