POČETKOM SVIBNJA ODRŽAVA SE ROVINJSKI FESTIVAL FOTOGRAFIJE

Rekordan broj prijava za ovogodišnji Rovinj Photodays


Ovogodišnji Photodays održat će se u svibnju, a organizator tog velikog festivala fotografije, jednog od najvećih u ovom dijelu Europe, ističe da je prijavljeno više od 12 tisuća fotografija iz 46 zemalja.

Nakon što nacionalni selektori odaberu radove za drugi krug, glavna festivalska selektorica, povjesničarka umjetnosti i kustosica Gabriella Uhl odabrat će finaliste i pobjednike svake kategorije, kao i sveukupnog pobjednika kojem festival dodjeljuje Grand Prix.

Radovi su prijavljivani u sedam natjecateljskih kategorija - Arhitektura, Pejzaž, Portret, Tijelo, Moda, Dokumentarna fotografija i Umjetnički koncept.

Pobjednicima svih kategorija pripada nagrada "Kadar" koju će primiti na svečanoj dodijeli nagrada u Rovinju 5. svibnja, dok će troje najuspješnijih autora iz svake kategorije biti predstavljeno u sklopu velike putujuće izložbe, kataloga i službene web-stranice.

Sveukupni pobjednik Festivala osvaja samostalnu izložbu s pratećom publikacijom na danima Photodaysa u zagrebačkom Muzeju za umjetnost i obrt (MUO) u jesenjem terminu.

U sklopu velike završnice u Rovinju organizirat će se niz radionica, predavanja, pregleda portfolia, petnaestak izložbi, a sudjeluju međunarodni stručnjaci za fotografiju i fotografi iz čitave regije, kao i svake godine, no ove će festival biti još bogatiji. (V. B.)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of