ZAGREB

Raspisan natječaj za nagradu "Knez Trpimir" za povijesni roman

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Gradska knjižnica Kaštela raspisala je Natječaj za nagradu "Knez Trpimir" koja se dodjeljuje za najbolji neobjavljeni hrvatski povijesni roman.

Rukopis mora biti pisan na hrvatskom jeziku i ne smije biti ranije objavljen niti prijavljen na neki drugi natječaj. Svaki autor se na natječaj može prijaviti samo s jednim rukopisom.

Rukopis mora biti napisan na računalu, u Word dokumentu veličine od 10 do 15 autorskih araka, pisan oblikom slova Times New Roman, veličina 12, prored 1,5. 

Natječaj je javan, a rukopisi se predaju pod zaporkom.

Organizator moli autore da na rukopis romana, koji će poslati kao Word dokument, napišu zaporku, te da uz rukopis u posebnom priloženom Word dokumentu napišu: rješenje zaporke, ime i prezime, broj telefona/mobitela, adresu, e-mail, OIB i IBAN.

Uvjeti natječaja ostali su isti, s iznimkom da je zbog preporučenih mjera sigurnosti dovoljno rukopis pod zaporkom i rješenje zaporke s podatcima o autoru poslati na e-mail adresu kneztrpimir.gkk@gmail.com  (kao predmet treba navesti Za natječaj „KNEZ TRPIMIR“). Rok za prijavu radova je 20. srpnja 2020. godine.

Prosudbeno povjerenstvo, sastavljeno od tri istaknuta hrvatska književnika odabrat će najbolji rukopis, a rezultati će biti objavljeni u listopadu 2020. godine. Rukopisi se ne vraćaju.

Autoru najboljega hrvatskog povijesnog romana bit će dodijeljena novčana nagrada u iznosu od 10.000 kn, a roman će biti objavljen u nakladničkoj kući Naklada Bošković u sunakladništvu s Gradskom knjižnicom Kaštela. Autor, ističe organizator, osobno sklapa ugovor s Nakladom Bošković.

Premijerno predstavljanje nagrađenoga romana i autora bit će održano u prosincu 2020. u Kaštelima na Dan Gradske knjižnice Kaštela u organizaciji Gradske knjižnice Kaštela.

Svrha natječaja jest obogaćivanje žanrovske raznolikosti hrvatske književnosti te poticanje zanimanja za hrvatsku povijest, povijesni roman i književno stvaralaštvo.

Cilj natječaja jest i upoznavanje šire javnosti s događajima iz hrvatske povijesti na što zanimljiviji način, a što bi trebalo biti postignuto upravo kroz ovakvu formu.

Zbog situacije uzrokovane virusom COVID-19, Gradska knjižnica Kaštela produljila je rok za slanje rukopisa sa 6. srpnja na 20. srpnja 2020. godine, a rukopisi se mogu poslati putem elektronske pošte.

Zainteresirani mogu dobiti više informacija na www.gkk.hr i na Facebook stranici Gradske knjižnice Kaštela https://www.facebook.com/gradskaknjiznica.kastela/


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of