ZAMIJENILA SLAVENA TOLJA

PULJANKA BRANKA BENČIĆ nova ravnateljica Muzeja moderne i suvremene umjetnosti Rijeka

| Autor: Ljiljana HLAČA/Novi list
Dio riječkog MMSU-a (Marko GRACIN/Novi list), Branka Benčić (Arhiva)

Od šest prijava, dvije nisu ispunjavale uvjete natječaja, a uz Branku Benčić, nezavisnu kustosicu i povjesničarku umjetnosti iz Pule, još je troje kandidata sudjelovalo u natječajnom postupku - Nemanja Cvijanović, Goran Blagus i Janka Vukmir * Branka Benčić bi u ravnateljsku fotelju trebala sjesti 17. listopada ove godine, ako ovaj prijedlog prihvati riječko Gradsko vijeće

Upravno vijeće Muzeja moderne i suvremene umjetnosti Rijeka donijelo je prijedlog odluke o imenovanju ravnateljice MMSU-a, a riječ je o Branki Benčić, nezavisnoj kustosici i povjesničarki umjetnosti iz Pule. Ona bi na ravnateljsku fotelju trebala sjesti 17. listopada ove godine, ako ovaj prijedlog prihvati riječko Gradsko vijeće, saznajemo iz priopćenja koje smo po ovom upitu dobili od MMSU-a.

- Od šest pristiglih prijava, dvije nisu ispunjavale formalno-pravne uvjete natječaja, a uz predloženu Branku Benčić, još je troje kandidata sudjelovalo u natječajnom postupku. Riječ je o Nemanji Cvijanoviću, zatim o Goranu Blagusu i Janki Vukmir, navodi se u dopisu.

U obrazloženju koje smo dobili, istaknuto je kako je Branka Benčić "ponajprije odabrana iz razloga što je podnijela najizbalansiraniji, najinventivniji te suvremeno intoniran četverogodišnji program rada, iznoseći novu viziju kvarta (koji, zanimljivo, također nosi prezime Benčić, op.a) u kojem je već tri godine smješten MMSU.

OPŠIRNIJE U TISKANOM I GLAS ISTRE PDF ONLINE IZDANJU
Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini