PULA

Pula: Otvoren Festival dječje knjige Monte Librić

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Na otvorenju 15. Festivala dječje knjige Monte Librić u ponedjeljak Ježurka Ježić i lisica Mica, životinjski likovi iz poznate slikovnice Branka Ćopića, uveli su publiku u ovogodišnju temu "Librić Zoo park", koja je posvećena životinjama - glavnim junacima brojnih priča za djecu.

Ježa i liju glumili su Mario Kovač i Petra Težak iz zagrebačkog kazališta Tvornice lutaka, a prema scenariju i režiji Petre Radin i Marija Kovača.

U glazbeno-scenskoj igri pridružili su im se i poznati festivalski likovi Baka Librić i FaUna, odnosno Gordana Trajković i Sedina Cerovac.

Istarski župan Boris Miletić naglasio je da ta manifestacija od prvog izdanja radi ozbiljan posao jer odgaja generacije čitatelja.

Izaslanica ministrice kulture i medija Maja Zrnčić izrazila je zadovoljstvo što sudjeluje u jubilarnom festivalskom izdanju  i poručila - u kakvim god vremenima živjeli dobre i vrijedne stvari poput ovih opstaju.

Mališanima u Librić parku skrenula je pažnju na izložene knjige za koje se nada da će mnogima postati omiljene, jer čitanje omogućava ulazak u nove svjetove.

Festival je otvorio pulski gradonačelnik Filip Zoričić referirajući se na priču o Ježevoj kućici, te poručio djeci da kroz život posebno čuvaju skromnost, hrabrost, ljubav i dom.

Librić parkom zaorila je festivalska himna i započelo je sedmodnevno slavlje dječje literature.

Posebnost Monte Librića leži i u njegovoj dvojezičnosti, talijanskom programu Piu` che una storia, koji je i ovoga puta iznikao iz partnersko-kreativne suradnje sa Zajednicom Talijana Pula.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom