PULA

Pula: Klub-knjižara "Giardini 2" otvara ljetnu literarnu pozornicu

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Klub-knjižara "Giardini 2" odlučila je, umjesto povlačenja u virtualni svijet, otvoriti ljetnu literarnu pozornicu na terasi kafića "Dvojka", prvi pulski "book-caffe" s malom ali odabranom bibliotekom nadomak tog kluba, priopćeno je iz knjižare.

"Živimo pod zajedničkim krošnjama, dijelimo literarnu atmosferu naših prostora. Naša zajednička ljetna pozornica događat će se u tjednom ritmu sve do kraja rujna", najavila je direktorica Sajma knjige u Istri Magdalena Vodopija, koja je u travnju prošle godine osnovala Klub-knjižaru. 

Prvi događaj bit će već sljedećeg tjedna, u utorak 21. srpnja u 21 sat u čast Pulskoga filmskog festivala, koji, kako je napisala u priopćenju za javnost, "u sebi ne možemo ni odgoditi ni otkazati".

U sklopu tog projekta bit će predstavljena knjiga "Pasolini: jedan od mnogih epiloga" u izdanju "Meandrmedije". 

O knjizi će govoriti Valter Milovan, jedan od priređivača i prevoditelja izabranih pjesama Piera Paola Pasolinija, razgovor će voditi Magdalena Vodopija, a stihove će kazivati poznata glumica, dobitnica Zlatne Arene Dijana Vidušin.    

Udruga Sa(n)jam knjige u Istri na pulskim je Giardinima prošle godine otvorila Klub-knjižaru "Giardini 2" koja se razlikuje od uobičajene knjižare jer je to, kako ističu iz udruge, prostor otvoren svim zainteresiranim članovima koji im omogućuje da se susretnu s djelima i idejama, da o svojim promišljanjima raspravljaju s piscima, urednicima i nakladnicima te ponajprije s knjižarima koji će ih znalački voditi kroz tematske knjiške postave. 

 


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater