ZAGREB

Prvo izdanje Najkraćeg frankofonog filmskog festivala

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Prvo izdanje Najkraćeg frankofonog filmskog festivala - NFFF, koje će se održati 22. i 29. veljače u Francuskoj Alijansi u Zagrebu, donosi ponajbolje kratke filmove na francuskom jeziku koji su prikazivani na sisačkom Star Film Festu.

Osim francuskog 'mode de vie' filmovi obuhvaćaju i niz zemalja francuskog govornog područja, no imaju engleski ili hrvatski titlovi pa ništa neće biti izgubljeno u prijevodu, ističu organizatori festivala.

Kako najavljuju, projekcije 22. veljače namijenjene su publici starijoj od 18 godina, a drugi festivalski dan djeci.

Program će trajati oko 45 minuta, posjetitelji će moći sudjelovati u odabiru pobjednika između novijih kratkometražnih filmova različite tematike, probranih kroz selekciju Star Film Festa.

Ovih dana otvorene su i prijave za ovogodišnji, sedmi Star Film Fest, koji će se održati od 3. do 5. rujna u Sisku.

Cilj festivala je približiti gledateljima i stručnoj publici različite vrste filmova mladih autora, istovremeno stvarajući mjesto gdje će filmski profesionalci i amateri razmjenjivati kreativne ideje.

Filmovi se natječu u kategorijama dokumentarni, eksperimentalni, igrani, industrijski i animirani film, a dodjeljuje se i nagrada publike te specijalne nagrade (najbolji regionalni film, najbolja montaža, najbolja fotografija/kamera).

Organizator festivala, Kino klub Sisak, je izvijestio da se na festival mogu prijaviti kandidati od 18 do 35 godina, film mora biti produciran u protekle dvije godine i ne duži od 25 minuta. Krajnji rok za prijavu filmova je 20. svibnja.


Podijeli: Facebook Twiter
Vremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini