U KONKURENCIJI 17 PROJEKATA IZ 11 ZEMALJA

Projekt rasvjete kružnog toka u Puli nagrađen prestižnom IALD nagradom


Projekt kružnog toka u Puli osvojio je IALD Special Citation nagradu u Chicagu. Svečana dodjela održala se u Revel Fulton Market prošli tjedan povodom 35-te godišnjice Međunarodnog udruženja dizajnera rasvjete (IALD). Sedamnaest projekata iz jedanaest zemalja nagrađeno je za inspirativna i inovativna rješenja.

- Zadovoljstvo nam je primiti priznanje u međunarodnoj konkurenciji za projekt koji je realiziran u našem gradu, rekao je Dean Skira, ujedno i jedini dizajner rasvjete iz Hrvatske s članstvom u Međunarodnom udruženju dizajnera rasvjete IALD. Podrškom investitora i projektnog tima, grad je dobio, prema riječima jednog od sudaca, svjetlosnu i skuplturalnu instalaciju koja korjenito mijenja ovaj namjenski prostor u tzv. dinamični landmark. Autori projekta Dean Skira, dizajner rasvjete, i arhitekti Dino Krizmanić i Leonid Zuban, zbog veličine rotora od 15.000 m2, projektom su dali značaj dnevnoj i noćnoj estetici čitavog prstena glavnog ulaza u grad Pulu.

Skirini projekti poput Eurasia tunela, Svjetlećih divova i uvale Čikat te proizvodi čiji dizajn potpisuje, dobili su dosad brojna priznanja u Hrvatskoj i u svijetu. Dean Skira čest je predavač na konferencijama, a sljedeće predstavljanje novog proizvoda i predavanje održat će u srijedu, 16. svibnja na konferenciji Life in Stores koju organizira grupacija LVMH u Parizu na temu inovativnog kapaciteta rasvjetne industrije. (GI)

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater