ZAGREB

Proglašeni najbolji filmovi Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva djece

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Proglašenjem najboljih filmova i dodjelom nagrada, završilo je ovogodišnje, jubilarno 60. izdanje Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva djece u Malom Lošinju, izvijestio je u ponedjeljak HAVC. 

Stručni žiri u kategoriji animiranog filma prvu nagradu dodijelio je filmu "Različitost spašava" Foto kino video kluba iz Zaprešića, a za dokumentarni film filmu "Na gospodarstvu" Filmske družine OŠ Sveti Petar Orehovec.

Dobitnik prve nagrade za igrani film je "Jurica" Filmske skupine OŠ V. Holjevca iz Zagreba, na prvom mjestu u kategoriji slobodnog stila je "Virtualna šetnja školom" Filmske skupine OŠ Braće Radić iz Koprivnice, najboljom TV reportažom proglašena je "Umjetničke snage OŠ o. Petra Perice"

Filmske sekcije OŠ oca Petra Perice iz Makarske, dok je  prvo mjesto u kategoriji radioničkih filmova osvojio film "Škola je škola" skupine Bacači sjenki iz Zagreba. 

Žiri djece najboljim animiranim filmom proglasio je "Sjene" Foto kino video klub iz Zaprešića, kao najbolji dokumentarni film odabrali su "Nije baš dobar osjećaj" OŠ Strahoninec iz Čakovca, najboljim igranim proglasili su "Savjest" Filmske skupine OŠ V. Holjevca iz Zagreba.

Po njihovom izboru najbolja TV reportaža je "Moj materinski" Filmske družine ZAG iz Zagreba, na prvom mjestu u kategoriji slobodnog stila je

"Virtualna šetnja školom" Filmske skupine OŠ Braće Radić iz Koprivnice, dok je prvo mjesto za radionički film dodijeljeno filmu "Izazov" Škole filma iz Šipana. 

O najboljim filmovima odlučivao je stručni ocjenjivački sud - Vera Robić-Škarica, producentica i dugogodišnja tajnica Hrvatskog filmskog saveza, Maja Flego, novinarka i savjetnica u Uredu pravobraniteljice za djecu te animatorica, ilustratorica i grafička dizajnerica Petra Zlonoga. 

Pored njih, filmove s Revije ocjenjivao je i ocjenjivački sud djece koji se sastoji od učenika OŠ Maria Martinolića iz Malog Lošinja.
 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater