ZAGREB

Premijera radio predstave "Soundtrack za film koji nije snimljen'

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Radio predstava 'Soundtrack za film koji nije snimljen', glazbeno-poetski projekt Nenada Marića i Nine Bajsić, premijerno će se izvesti krajem svibnja u Puli, Zagrebu i Dubrovniku.

Kako je najavljeno, publiku će kroz to putovanje provesti dvoje protagonista koje povezuju poetski senzibilitet u kreativnom radu te sklonost izražavanju u različitim medijima, Nenad Marić - Kralj Čačka) i Nina Bajsić.

Rad se sastoji od poetskih, proznih i glazbenih zapisa nastalih kao dijaloška razmjena tijekom zime i proljeća 2020./21. između zagrebačke pjesnikinje, kantautorice i dramaturginje Nine Bajsić i beogradskog pjesnika, kantautora i slikara Nenada Marića (Kralj Čačka). 

"U maniri radiofonskog teatra, dramaturgija se ne zasniva samo na riječima i glazbi, već ju krasi i zvučno-atmosfersko ruho Dina Brazzodura i Lane Deban upotpunjeno terenskim audio snimkama i naracijom Pavlice Bajsić", napominje se. 

"Soundtrack za film koji nije snimljen" imat će pulsku premijeru 21. svibnja, zagrebačku u kinu Kinoteka 24. svibnja, a u Dubrovniku se očekuje 28. svibnja.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater