KARLOVAC

Počela rekonstrukcija bivšeg kina Edison, karlovačke kulturne baštine

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Pripremnim radovima na rekonstrukciji i dogradnji zgrade karlovačkog kina Edison u ponedjeljak  je počela 25,8 milijuna kuna vrijedna obnova zaštićenog objekta karlovačke kulturne baštine, priopćeno je u ponedjeljak iz ureda gradonačelnika.

Zapuštena zgrada negdašnjeg kina Edison od 2151 četvornog metara nakon obnove bit će u službi razvoja integrirane turističke ponude grada, što će pridonijeti povećanju broja posjetitelja i rastu cijena nekretnina u staroj gradskoj jezgri, stoji u priopćenju.

Kako se ističe, "usluge i sadržaji objekta osigurat će se kroz druge aktivnosti sukladno Strategiji razvoja većeg urbanog područja Karlovac 2019. – 2027."

U velikoj će dvorani biti novo gledalište s oko 200 sjedećih mjesta, a ispod kosog gledališta velike dvorane manja projekcijska dvorana s 50 do 60 sjedećih mjesta. Rekonstruirat će se i krov, a u potkrovlju će biti prostor za razne sadržaje, poput proba i co-workinga. 

Nova će zgrada imati pojačano nosivo tlo ispod temelja i produžit će se za 4,70 metara kako bi se dobio servisni uporabni prostor oko pozornice i kinoplatna.

Zgrada ima bočne trijemove koji će se preurediti za nove prostore, u podrumu će se izvesti sanitarni čvor, u prizemlju urediti ulazni prostor, postavit će se nova električna instalacija i rasvjeta, dio instalacija bit će na hidrauliku, a postavit će se i novo grijanje, hlađenje, klimatizacija, ventilacija i vrelovod.

Od ukupno 25,8 milijuna kuna 23,1 milijun se odnosi na rekonstrukciju i dogradnju. Projekt se sa 21,9 milijuna kuna sufinancira iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija Europske unije.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater