ZAGREB

Plenković: Guberina bio je umjetnik osebujnog karaktera i dojmljive izražajnosti

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Predsjednik Vlade Andrej Plenković uputio je u petak izraze sućuti obitelji u povodu smrti Špire Guberine te istaknuo kako je Guberina bio umjetnik osebujnog karaktera i dojmljive izražajnosti.

"S velikom tugom sam primio vijest o odlasku gospodina Špire Guberine, velike glumačke legende. Bio je umjetnik osebujnog karaktera, dojmljive izražajnosti i duhovitosti. Njegove brojne majstorske izvedbe obilježile su hrvatsku kazališnu i televizijsku umjetnost, a jedna od nezaboravnih je uloga Strikana u antologijskom Velom mistu", istaknuo je Plenković.

Rekao je i kako je dugogodišnja i bogata karijera gospodina Guberine osvjedočena brojnim priznanjima, među kojima je i Nagrada "Vladimir Nazor" za životno djelo. 

"Pamtim brojne njegove sjajne uloge, neponovljive replike te neizmjerni talent pri čemu sam posebno volio njegovu neposrednost u brojnim ulogama. Nedostajat će mnogima, koji su poznavali i pratili plodonosni rad našeg vrsnog i inspirativnog glumca, a njegov odlazak nenadoknadiv je gubitak za hrvatsku kulturu", napisao je Plenković u brzojavu sućuti koju je obitelji Špire Guberine uputio u u ime hrvatske Vlade i u osobno ime.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater