PETRINJA

Petrinjskim učenicima fotograf i kreativac D. Hoyka predstavio svoje dvije knjige

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Učenicima Prve osnovne škole Petrinja, fotograf, pisac i kreativac Damir Hoyka predstavio je u petak svoje dvije dječje knjige o pustolovinama Tizi Enili: „Eksperiment“ i „Početak“.

Hoyka je podsjetio kako je još 2009. izdao svoj prvi SF roman „Xavia“ i otisnuo se u spisateljske vode.

"Ono što me možda nosilo kroz cijelo to vrijeme je to što volim pisati, uvijek sam volio pisati i uvijek sam briljirao u zadaćnicama u školi. To mi je bio uvijek dragi moment, uvijek sam znao reći 'vau, pišemo zadaćnicu', prilika je to za izmisliti nešto novo", rekao je Hoyka i učenicima poručio da "kad se jednom zaraze pisanjem, to prijeđe u krv i samo se čeka prilika za nešto novo stvoriti".

Riječ je o dječjim avanturističkim pričama o djevojčici Tizi Enili, koja kroz svoje pustolovine podučava i male čitatelje svemu onome što i inače uče u školi, ali na zabavan i poučan način.

Knjige su, kaže, proizašle iz nastojanja da svoju djecu privoli na slušanje priča i na čitanje. "Vidio sam što mi nedostaje u tom očinskom odgoju - knjige koje bi spojile zabavno i poučno", rekao je te dodao da je stoga nastojao kreirati knjigu putem koje će mladi brže i bolje učiti te biti motiviraniji.

Pustolovine Tizi Enili: Početak i Eksperiment su romani u nastavcima za čitatelje od 7 do18 godina, ali zanimljive su svim uzrastima. Koncept je takav da čitatelj putem napete i zabavne akcijske fabule pune preokreta, spontano usvaja znanje, metoda učenja i dobiva ideje za unaprijeđenje svijeta.

Glavna junakinja je radoznala desetogodišnja djevojčica Tizi Enili koja s roditeljima, vrhunskim znanstvenicima, živi u gradu Gea na istoimenom otoku. Tamo pohađa školu u sklopu znanstvenog instituta kojem je ‘misija’ omogućiti čovječanstvu napredak i kvalitetniji život.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini