nagrađivani scenarist i redatelj

Oskarovac Pawel Pawlikowski predsjeda žirijem Pulskog filmskog festivala

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Višestruko nagrađivani scenarist i redatelj, Oskarovac Paweł Pawlikowski potvrdio je sudjelovanje na  ovogodišnjem, 68. Pulskom filmskom festivalu na kojemu će predsjedati Ocjenjivačkim sudom Hrvatskog programa. 

Renomirani redatelj, koji predaje režiju i scenarij u Nacionalnoj filmskoj školi u Velikoj Britaniji i Wajda Film School u Varšavi, boravit će u Puli od 17. do 25. srpnja, najavljeno je. 

Nakon studija književnosti i filozofije na Oxfordu Pawlikowski je snimio nekoliko iznimno zapaženih i nagrađenih dokumentarnih filmova, dok igranim filmovima „Posljednje utočište“ (2000.) i „Moje ljeto ljubavi“ (2004.) osvaja nagrade BAFTA.

Kako se podsjeća u priopćenju, svjetsku slavu donosi mu film „Ida“, nagrađen Oscarom za najbolji film na stranom jeziku (2015.), što je ujedno i prvi poljski film koji je osvojio ovu prestižnu nagradu.  

Nagrade se višestruko nižu i s trostruko nominiranim filmom za Oscara „Hladni rat“ (2018.), kojim u Cannesu osvaja nagradu za najboljeg redatelja i još 15 nagrada na relevantnim europskim i svjetskim filmskim festivalima među kojima i brojna priznanja filmske kritike. 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater