ZAGREB

Odabrano 325 radova za Izložbu hrvatskog dizajna i nominacije za nagradu HDD

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Odabrani su radovi za Izložbu hrvatskog dizajna 21./22. u siječnju u Laubi, i nominacije za Veliku nagradu Hrvatskog dizajnerskog društva (HDD), priopćeno je u petak iz HDD-a.

Selekcijska komisija odabrala je 325 dizajnerskih ostvarenja koja će se predstaviti na bijenalnoj Izložbi hrvatskog dizajna 21./22. u Laubi – kući za umjetnost i ljude 10. siječnja 2023. te na online izložbi i u publikaciji Pregled hrvatskog dizajna 21./22. u prosincu 2022.

U Selekcijskoj komisiji su bili Robert Čanak, Dario Dević, Nataša Njegovanović, Luka Perić, Cvetka Požar, Zlatka Salopek Radić i Juraj Zigman.

Odabranih 325 dizajnerskih ostvarenja je najveći broj radova ikad selektiran za ovu izložbu, a također je ove godine bio najveći broj prijava, čak 573.

Osim toga, objavljene su i nominacije za Veliku nagradu HDD-a za projekte koji su se prema ocjeni komisije najviše istaknuli svojom kvalitetom, inovativnošću, kompleksnošću i jasnom porukom. 

Svi selektirani radovi ulaze i u konkurenciju za Nagrade Hrvatskog dizajnerskog društva, najprestižnije domaće strukovne nagrade u području dizajna koje se dodjeljuju u osam profesionalnih i osam studentskih kategorija.

Na svečanom otvorenju Izložbe hrvatskog dizajna 21./22. objavit će se tko su dobitnici nagrada te promovirati nova reprezentativna tiskana publikacija Pregled hrvatskog dizajna 21/22. 

Izložba će se ove godine održati u novom prostoru, Laubi – kući za umjetnost i ljude u Zagrebu, a otvara se 10. siječnja 2023. godine. No, njenu online verziju moći ćete vidjeti već u prosincu 2022., na platformi koju je HDD uspostavio u prvoj pandemijskoj godini, priopćili su iz HDD-a.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Gradilište Studentski dom
Pula: Gradilište Studentski dom

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini