ZAGREB

Obuljen Koržinek: Doprinos Mani Gotovac ostat će trajna vrijednost hrvatske kulture

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek uputila je u srijedu sućut u povodu smrti Mani Gotovac, istaknuvši da će doprinos proslavljene hrvatske teatrologinje, dramaturginje, kritičarke i spisateljice ostati trajna vrijednost hrvatske kulture.

"Premda njezinim odlaskom ponajviše gube njezina obitelj i prijatelji, snažno i bezrezervno taj će gubitak osjetiti i hrvatska kultura. Jaka osobnost Mani Gotovac upotpunjena iskustvom, znanjem i iznimnom radnom energijom obilježila je život te iznimne pojave na hrvatskoj kulturnoj sceni", istaknula je ministrica.

Podsjetivši da je Mani Gotovac bila prva intendantica nacionalnoga kazališta u hrvatskoj povijesti, istaknula je da je svoju viziju kazališta kreirala beskompromisno, strastveno i povrh svega uspješno te "radila na njegovoj vidljivosti i razvoju publike, vodeći uvijek računa o visoko profesionalnoj umjetničkoj razini".

"Vodila je kazalište kao što je vodila i život, i kao što je na kraju i pisala – potentno, iskreno, glamurozno, s velikim darom da u priču uvuče svoju publiku, da je pridobije i zainteresira još dugo nakon pogledane predstave ili pročitane knjige. Entuzijazam, talent i karizma obilježile su život ove sjajne umjetnice, ali i doprinijele razvoju kulturnog života Republike Hrvatske. Njezin će doprinos ostati trajna kulturna vrijednost hrvatske kulture", stoji u sućuti ministrice kulture Nine Obuljen Koržinek u povodi smrti tetrologinje i književnice Mani Gotovac.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater