ZAGREB

O ženama i medijima na 4. Fažana Media Festu

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Ovogodišnje, 4. izdanje međunarodnog multimedijalnog novinarskog festivala Fažana Media Fest održat će se od 5. do 11. rujna sa središnjom temom "Žene i mediji".

Festivalski program, namijenjen novinarima, ali i svima ostalima, besplatan je i donosi stručne skupove vezane za novinarstvo i medije te tematske rasprave, izložbe, projekcije filmova i scenske nastupe, najavili su organizatori.

U programu dokumentaraca bit će prikazan nedavno završen film "Sve(t) na leđima žene" u režiji Maje Mitić. Naratorica filma, premijerno prikazanog u sklopu niškog glazbenog festivala Nishville, je glumica Mirjana Kapović. 

Fažanska projekcija bit će njegovo prvo prikazivanje u Hrvatskoj, nakon čega će se održati razgovor s autoricama filma.

Kao i svake godine organizira se trodnevna radionica na temu medijske pismenosti, a bit će tu i radionica na temu "Diskriminacija, žene i mediji; pojmovi i praksa".

Do kraja festivala održat će se ukupno 12 rasprava i predavanja na teme povezane sa ženama i medijima, uz sudjelovanje mnogih poznatih novinarki i medijskih stručnjakinja te njihovih muških kolega iz raznih zemalja.

Između ostaloga, raspravljat će se o položaju žena koje su zaposlene u medijima, o novinarkama koje su obilježile povijest profesije, o agresiji prema novinarkama, ali i o sudbinama žena čije su živote uništili mediji.

Prateći program donosi i nekoliko glazbenih večeri.

Centar za istraživačko novinarstvo glavni je organizator 4. Fažana Media Festa, dok su Općina Fažana, Turistička zajednica Fažana i udruga Informo suorganizatori, uz nekoliko međunarodnih partnera.

 

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater