ZAGREB

Nakon 20 godina stanke u rad pušteno Kino Toplice

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Kino Toplice u Krapinskim Toplicama nakon više od 20 godina pauze 26. svibnja prikazuju prvu projekciju - film “Top Gun: Maverick” redatelja Josepha Kosinskog, a redovne filmske projekcije održavat će subotom u 16 i 19 sati.

U 16 sati na rasporedu su matineje s obiteljskim, dječjim i filmovima za mlade. U 19 sati prikazivat će se najnoviji filmski hitovi, nezavisni filmovi te europski i hrvatski filmovi uz gostovanja autora.

"Revitalizacija kina u Krapinskim Toplicama iznimno je važna za kvalitetu života lokalne zajednice, posebno mlađih generacija koje će u svom mjestu prvi put imati priliku ići u svoje kino", stoji, uz ostalo, u priopćenju.

Program je, istaknuto je, usklađen sa smjernicama Hrvatskog audiovizualnog centra. U planu su radionice i uključivanje djece i mladih te suradnja s filmskim festivalima.

Redovnim filmskim programom želi se od Doma kulture Općine Krapinske Toplice napraviti središte kulturnog razvoja mjesta te unaprijediti kulturnu ponudu turističkog i lječilišnog centra Zagorja. "Dvorana Kina Toplice opremljena je najsuvremenijom audiovizualnom opremom – novim DCP projektorom, novim platnom te zvučnim sustavom", rekla je načelnica Općine Gordana Jureković.

Naglasila je da su nova ulaganja u kino vrijedna 400.000 kuna.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini