RIJEKA

Nagrade publike za 'Na Tri kralja ili kako hoćete' i 'I Cyrano i djevojčica'

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Nagradu publike za najbolju predstavu Hrvatske drame HNK Ivana pl. Zajca u sezoni 2021./2022. podijelile su predstave "Na Tri kralja ili kako hoćete" te "I Cyrano i djevojčica", a najbolja predstava Talijanske drame je mjuzikl "Baciami, Cate (Poljubi me, Kato")", objavljeno je iz HNK-a.  

Predstave „Na Tri kralja ili kako hoćete“ Williama Shakespearea u adaptaciji i dramaturgiji Gorana Ferčeca i režiji Franke Perković te „I Cyrano i djevojčica“ Edmonda Rostanda u režiji i adaptaciji Guillerma Balda dobile su jednak broj glasova publike. „Baciami, Cate („Poljubi me, Kato“) Belle i Samuela Spewacka te Colea Portera režirala je i koreografirala Tihana Strmečki. 

Tanja Smoje je po odluci publike ostvarila najbolju žensku ulogu sezone, igrajući Oliviju u predstavi „Na Tri kralja ili kako hoćete“ a Mario Jovev je nagrađen za najbolje muške uloge u predstavama "Kad je stao svijet" i "Fahrenheit 451".

Leonora Surian Popov i Mirko Soldano dobili su nagrade publike za najbolja glumačka ostvarenja ansambla Talijanske drame, oboje za uloge u mjuziklu "Baciami, Cate". 

Nagradu publike za najboljeg gostujućeg umjetnika dobio je Stefano Surian i to za nastup u predstavi "LockClown“ u produkciji Talijanske drame.

Dobitnici nagrada objavljeni su u srijedu navečer nakon prve izvedbe obnovljene predstave "Decameron.hr", na otvorenju nove kazališne sezone HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter