ZAGREB

Nagrada 'Vatroslav Lisinski' HDS-a Muzičkoj akademiji u Zagrebu

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Hrvatsko društvo skladatelja (HDS) objavilo je dobitnike godišnjih nagrada za 2021., a nagradu 'Vatroslav Lisinski' dobila je Muzička akademija u Zagrebu za izvedbu opere 'Animal Farm' Igora Kuljerića, u povodu 100. obljetnice osnutka te akademije.

“Projekt Animal farm,  iznesen u cijelosti studentskim snagama uz usku suradnju s angažiranim mentorima, u punom je smislu uspješno okrunio 100. obljetnicu Muzičke akademije u Zagrebu, koja je time zaslužila nagradu Vatroslav Lisinski za 2021. godinu”, ističe HDS u obrazloženju odluke, priopćeno je u ponedjeljak.

Operna basna Igora Kuljerića, kažu iz HDS-a, složeni je projekt koji je, pod dirigentskim vodstvom Mladena Tarbuka i u režiji Krešimira Dolenčića uključio više od 200 studenata, ostvarujući još jednu u nizu uspješnih suradnji između Muzičke akademije, Akademije dramskih umjetnosti, Akademije likovnih umjetnosti i Tekstilno-tehnološkog fakulteta.

Muzička akademija u Zagrebu, utemeljena 1922., najstarija je visokoškolska glazbena institucija u Hrvatskoj, a tijekom svoje povijesti iznjedrila je više od 9200 diplomanata koji su danas ključni nositelji hrvatske glazbene scene.

Svoju 100. obljetnicu Muzička akademija Sveučilišta u Zagrebu obilježila je mnogim programima, koncertima, manifestacijama i konferencijama, stavljajući hrvatsku glazbu u samu srž izvedbenih programa.

Nagrada će biti dodijeljena u petak, 27. svibnja u sklopu posebnog programa, kada će se održati premijera dokumentarnog filma 100 godina Muzičke akademije, autorice Nane Šojlev u produkciji Hrvatske radiotelevizije, kao i predstavljanje Monografije 100 godina glazbe: učenjem, stvaranjem, istraživanjem… urednika Sanje Kiš Žuvele i Ivana Ćurkovića.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum