LJUBITELJI OPERE

Na Mozartove i Puccinijeve opere u riječki HNK stiže 3000 njemačkih turista

| Autor: Hina
(D. ŠKOMRLJ)

 Na izvedbe triju Puccinijevih opera najesen u HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci, u suradnji riječke Opere i turističkih agencija RBtravel iz Rijeke i Wolff Ost Reisen iz Njemačke, stići će 3000 njemačkih turista, ljubitelja opere, najavljeno je u petak na konferenciji za novinare u riječkome HNK-u. 

 Intendant HNK Marin Blažević rekao je da je to rezultat petogodišnje suradnje s agencijom RB travel.

 U trilogiji Puccinijevih opera premijerno će se u listopadu izvesti "Madama Butterfly" u režiji Dražena Siriščevića i pod ravnanjem Villea Matvejeffa, a u studenom "Tosca" s nacionalnom opernom prvakinjom Kristinom Kolar u naslovnoj ulozi, u režiji Marina Blaževića i pod ravnanjem Yordana Kamdzhalova te obnova "La Boheme" u režiji Fabrizija Melana i pod dirigiranjem Villea Matvejeffa, u koprodukciji s finskom Jyväskylän Operom.

  Blažević je istaknuo da već večeras, na izvedbu Mozartova "Figarovog pira", dolaze njemački turisti u deset autobusa.

 Ravnatelj riječke Opere Petar Kovačić kazao je da su odabrana najpoznatija Puccinijeva djela, idelani za širu publiku, ali i za ovaj nasambl. S ponosom je istaknuo da u sve tri opere nastupaju samo pjevači riječke Opere, uz samo jednoga gostujućeg pjevača, Kamena Chaneva.  

 Sabine Heller iz agencije Wolff Ost Reisen kazaoa je da su u početku turiste vodili u Prag, potom u istočnoeuropske zemlje, a kad su utvrdili da sve programe organiziraju od svibnja do rujna, počeli su tragati za novim programima. Tako su ponudili odlaske na operne predstave i koncerte u Prag, a potom i u druge gradove Europe, uključujući Rijeku.

 Predstavnici turističkih zajednica Grada Rijeke i Kvarnera istaknuli su da je ova suradnja u skladu s razvojnom strategijom turizma u ovom kraju te poticanja kulturnog turizma.

 Na konferenciji za novinstvo je predstavljen i ovogodišnji program "Summer Classics", gostovanja HNK Ivana pl. Zajca u pulskoj Areni. 25. srpnja izvest će se Verdijeva "Aida" s Kristinom Kolar, Dubravkom Šeparović Mušović, Luisom Chapom i Giorgiom Surianom u glavnim ulogama, 27. srpnja Beethovenova Deveta simfonija a 1. kolovoza Bizetova "Carmen" s nastupom Ivanom Srbljan, Aljažem Farasinom, Anamarijom Knego i drugih. 


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no

Web kamere

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum

Pula

Pula: Amphitheater
Pula: Amphitheater