ZAGREB

Motovunske premijere i filmovi za mlade i ovog ljeta u Buzetu

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

Filmske večeri u Buzetu, "Buzz@teen", održat će se od 20. do 23. kolovoza a prikazat će sedam dugometražnih i niz kratkih filmova za djecu i mlade, te četiri atraktivne premijere, najbolje naslove Motovun Film Festivala koji obilaze Hrvatsku.

Kako se ističe u najavi, sedmi put zaredom u Buzetu će se održati filmske večeri koje donose najbolje naslove Motovun Film Festivala te već tradicionalni festival filmova za mlade i djecu. I na taj način ekipa MFF-a nastoji da uslijed nemogućnosti održavanja festivala u Motovunu filmovi dođu do što već broja gledatelja u Istri.

Program "Buzz@teen" održat će se na Motovunu susjednom brdu od četvrtka 20. kolovoza do nedjelje 23. kolovoza. Niz poslastica za mlađi uzrast bit će otvoren animiranim filmom "Raggie", o djevojčici čija krpena lutka oživi. Pozornost će izazvati i talijanski naslov "Moj brat lovi dinosaure". Film o dječaku, koji se srami svog mlađeg brata s Downovim sindromom, osvojio je Nagradu mlade publike Europske filmske akademije.

Djeca će doći na svoje i filmom "Rocca mijenja svijet" o nekonvencionalnoj 11-godišnjakinji nalik na modernu Pipi Dugu Čarapu, koja živi s vjevericom. "Putovanje jednog princa" prekrasna je animacija koja u Buzet stiže s međunarodnog festivala animiranog filma u Annecyju. Još jedna animirana poslastica je "Pazi na čarobnjaka", avantura o dječaku Terryju koji zaluta u neobično kraljevstvo.

Švedski film "Faunutland i izgubljena čarolija" prati djevojčicu koja jedina može spasiti čarobnu zemlju punu čudesnih stvorenja. Nespretni dječak koji se želi dokazati, glavni je, pak, lik filma "Odbrojavanje do kaosa". Tu je i niz kratkih filmova za mlađe, a Buzet će i ove godine posjetiti Profesor Baltazar. Najbolji film programa ponovno će izabrati festivalski žiri mladih.

Starija publika uživat će u atrakcijama iz ovogodišnjeg motovunskog programa. Na programu je "Ajvar", srpski kino hit o raspadu jedne ljubavi, zatim argentinski napeti pljačkaški film "Veličanstveni gubitnici", te prošlogodišnja makedonska uspješnica "Bog postoji, njeno ime je Petrunija". Publiku će zabaviti, a možda i zabrinuti "Selfie", francuski hit o modernom društvu u raljama pretjeranog korištenja tehnologije.

Zbog smanjenog kapaciteta gledališta uvode se dvije popodnevne projekcije u kinu Muzej – u 16 i 18 sati, dok će se večernje projekcije održavati u Kapetanovom kinu i kinu Pjacalet u 21 sat. Popodnevne projekcije su besplatne, a ulaznice se podižu na blagajni, dok se karte za večernje projekcije prodaju po cijeni od 20 kuna na blagajni jedan sat prije početka projekcije. Sve projekcije održat će se uz maksimalne mjere opreza sukladno aktualnoj epidemiološkoj situaciji.


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Korzo, Giardini
Pula: Korzo, Giardini