MOTOVUN

Motovun: Izbor najboljih filmova sezone na Motovun Film Festivalu

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


I ove godine Motovun film festival diže svoja platna na brdu filmova, u redovnom terminu posljednjega tjedna srpnja, priopćili su u utorak organizatori festivala dodavši kako ove godine Motovun Film Festival donosi izbor najboljih filmova sezone koji dolaze sa svih strana svijeta.

Naime, nakon što su nepovoljne epidemiološke prilike prošloga ljeta promijenile koncept festivala, sa samo jednom projekcijom u Motovunu i festivalom koji je nakon toga proputovao kroz 27 hrvatskih gradova, ove godine program se priprema u svojem redovnom izdanju, u pet dana i noći na ulicama i trgovima srednjevjekovnog grada s nezaboravnim pogledom na dolinu rijeke Mirne.

"U svojem 23. izdanju Motovun Film Festival  od 27. do 31. srpnja donosi izbor najboljih filmova sezone koji dolaze sa svih strana svijeta u izboru selektora Milene Zajović i Jurice Pavičića", naveli su organizatori i dodali kako će program biti objavljen 1. srpnja kada počinje pretprodaja ulaznica.

Prestižna kategorija festivala su motovunski kratki, filmovi u trajanju do 20 minuta, a nagrađeni film dobiva ulaznicu koja vodi u konkurenciju filmova za nagradu Europske filmske akademije.

Motovun film festival je, naime, jedan od 25 europskih festivala s tom privilegijom, osiguravajući na taj način dodatnu međunarodnu vidljivost programu filmova koji su odabrali Inja Korać i Andrej Korovljev. 

"Naš je cilj održati sve programe na koje su poznavatelji festivala navikli, ali na način da pazimo jedni na druge i osiguramo si maksimalnu sigurnost. Ali u ovom trenutku nitko ne zna što to točno znači. O svemu ćemo promptno izvještavati", najavio je direktor festivala Igor Mirković u priopćenju za javnost.

Festival će osmu godinu za redom imati svoje pretpremijerno izdanje u Buzetu, od 22. do 25. srpnja s četiri filma iz programa i festivalom filmova za djecu i mlade pod nazivom Buzz@teen.

Istodobno s projekcijama u Motovunu, izbor filmova iz programa prikazat će se u Zagrebu (Ljetno kino Tuškanac), Splitu (Ljetno kino Bačvice) i Dubrovniku (kino Jadran).

Nakon Motovuna, filmski program kreće na turneju, kako bi što veći broj gradova Istre i Hrvatske mogao vidjeti poneki film iz festivalske ponude. Završetak turneje, uobičajeno i tradicionalno, bit će u zagrebačkoj Laubi, s desetodnevnim filmskim maratonom najboljeg s motovunskog brda i to od 26.kolovoza do 5. rujna. 

Inače i ove godine Motovun Film Festival poziva volontere da se uključe u festivalsku ekipu a natječaj će biti raspisan još ovoga tjedna, s rokom prijave do 13. lipnja.

 

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook TwiterVremenska prognoza

Podaci preuzeti sa: www.yr.no


Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Golden Gate of
Pula: Golden Gate of