ZAGREB

"Kuća za ptice" Eve Meijer na hrvatskome u izdanju Naklade Ljevak

| Autor: Hina
(Hina/EPA)

(Hina/EPA)


Naklada Ljevak objavila je roman "Kuća za ptice" nizozemske književnice Eve Meijer, romansiranu biografiju glazbenice i naturalistice Gwendolen Howard čiji nesvakidašnji odnos prema prirodi intrigira i pedeset godina nakon njene smrti.

Eva Meijer (1980.) nizozemska je književnica, filozofkinja, kompozitorica, pjevačica i performerica. Autorica je nekoliko romana, među kojima su "Kuća za ptice" (2016.) i "Forwards" (2019.), te više filozofskih rasprava, "Animal Languages" (2017.), "The limits of my language" (2018.) Djela su joj prevedena na dvadesetak jezika, u izdanju najuglednijih izdavačkih kuća. Godine 2017. dobila je nagradu Halewijnprijs za cjelokupni stvaralački opus.

Njezin roman "Kuća za ptice" romansirana je biografija glazbenice i naturalistice Gwendolen Howard, u kojoj autorica povezuje epizode iz njezina života u nadahnjujuću fikcionalnu biografiju ekscentrične, misteriozne žene koja se s istinskom strašću posvetila proučavanju ptica u prirodnom okruženju.

Knjiga je nominirana za nagrade BNG, Libris, ECI Literatuurprijs.

Violinistica Gwendolen Len Howard (1894.-1973.) imala je 40 godina kad je odlučila napustiti svoj život u Londonu, preseliti se na englesko ladanje i posvetiti ostatak života jedinoj istinskoj strasti: pticama. Preselila se u malu ladanjsku kuću u Sussexu i ondje napisala dvije knjige o pticama koje su postale bestseleri.

"Život ove glazbenice i naturalistice zagonetka je i pedeset godina nakon njezine smrti, intrigirajući čitatelje odlukom da prkosi društvenim očekivanjima crpeći radost iz svojeg nesvakidašnjeg odnosa prema svijetu prirode i podsjećajući nas koliko je bitno vjerovati u ono što radimo i u tome uživati, bez obzira na pretpostavljene društvene konvencije", poručuju iz Naklade Ljevak.

Povezane vijesti


Podijeli: Facebook Twiter
Web kamere

Pula

Pula: Banjole bay
Pula: Banjole bay

Pula

Pula: Forum
Pula: Forum